Головна Політакценти Тернопіль найвідкритіше місто України. Перше місце у рейтингу електронної демократії

Тернопіль найвідкритіше місто України. Перше місце у рейтингу електронної демократії

Важливо

Тернопіль – №1 серед міст з найрозвинутішими інструментами е-демократії за підсумками Третього Індексу е-демократії. Форум організували Міністерство цифрової трансформації України спільно з експертами Громадської спілки «Центр розвитку інновацій». За результатами проведеного дослідження, Тернопіль посів перше місце з показником 75,3%. Друге місце посідає Київ (73,4%), третє місце – Хмельницький (72,5%).
Тернопіль – приклад для інших міст

Як повідомляє організатор «Центр розвитку інновацій», Тернопіль найефективніше в Україні запроваджує інструменти електронної демократії та прямого народовладдя, є справжнім лідером за

відкритістю влади.«Ми вболіваємо за Тернопіль і тішимось успіхами міста. Окремо хочемо відзначити міського голову Сергія Надала, який є ініціатором розвитку електронної демократії у місті. Важко не згадати і той факт, що у Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України Тернопіль – №3 у списку і є одним із міст-лідерів також. Ваше місто дійсно приклад для інших українських міст», – йдеться у повідомленні Центру.
Як проводилося дослідженняВ основу дослідження було закладено дев’ять індикаторів, за якими проводилася оцінка. Відповідно до результатів Тернопіль отримав наступні показники:Стратегічні/програмні документи – 94% ;НПА базових інструментів еДем – 79%;Результативність інструментів еДем – 86%;Прогрес у розвитку е –демократії + 28,6%Активність користувачів еДем – місто входить у шестірку із 31 міста, де найбіл

ьше залучалося мешканців до інструментів е – демократії.


НагадаємоНещодавно діяльність міського голови Тернополя визнали найбільш чесною та прозорою в УкраїніАвторитетне українське видання OBOZREVATEL опублікувала рейтинг-дослідження “Міські голови з найвищими ризиками корупції”, до якого потрапили кілька десятків найбільших міст країни. За результатами дослідження, роботу мерів Вінниці Сергія Моргунова та Тернополя Сергія Надала експерти визнали найбільш прозорою та чесною.