Головна Політакценти Тернопільщина може добре заробляти на спиртових заводах

Тернопільщина може добре заробляти на спиртових заводах

10965726_716158435163859_2144622701_nТернопільщина могла б значно покращити економіку і збільшити бюджет області за рахунок діяльності спиртових заводів. На Чортківщині є два таких підприємства: Марилівський і Кобиловолоцький спиртзаводи. Ще в грудні минулого року працівники ДП «Марилівський спиртзавод» перекрили дорогу, щоб їм виплатили гроші за поставлену продукцію сільськогосподарським виробникам Чортківського району. Вже цього тижня заводи знову запрацюють.

Вирішувати цю проблему взялись народні депутати, вихідці з Чортківщини Степан Барна, Олег Барна і Тарас Юрик. Вони направляли звернення до Міністерства агрополітики і неодноразово проводили зустрічі з активом заводів.

“В кожному випадку ми солідарні з позицією працівників заводів.  І я, ще будучи депутатом облради, піднімав питання з цієюпроблемою, яка склалася у спиртовій галузі. І зараз ми далі стоїмо на тій позиції, на якій стояли.  Мінагрополітики має зробити кроки, спрямовані  на реформування спиртової галузі, яке передбачає повернення реєстрації спиртових заводів в Тернопільську область. Це єдиний механізм, який здатний забезпечити ефективність роботи цієї галузі”, – пояснює Степан Барна.

Вже цього тижня заводи мають знову запрацювати і приносити прибуток. Зараз в Україні працюватимуть лише ті підприємства, котрі найкращі по собівартості, а саме до таких належать й Марилівський та Кобиловолоцький. Про це також повідомив в. о. директора Роман Іванюк ДП «Укрспирт».