Головна Політакценти Тернопільський «Народний фронт» розставив крапки над законом про деокупацію

Тернопільський «Народний фронт» розставив крапки над законом про деокупацію

Відтепер Росія є агресором щодо нашої держави офіційно. Відповідний законопроект ухвалили народні обранці. Серед основних відмінностей закону від раніше запропонованих – Донеччина, Луганщина і Крим прописані як окуповані, ЛНР і ДНР вказані підрозділами окупаційного режиму, які діють в інтересах ворожої країни.

Тривалий час фракція «Народний фронт» у Верховній Раді, як повідомили в партійній організації Тернопільщини, закликала колег з інших партій об’єднати розрізнені законопроекти що стосувались визнання країни-агресора. Зокрема, просили забрати з тексту проекту «мінські домовленості», що досі не виконуються РФ.

«Варто розуміти, що прийняття цього та законопроекту 7164 не означає автоматичне припинення війни і захисту мирного населення, – пояснює народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний. – Але ці закони поширюють міжнародне право на захопленій території щодо обов’язків Росії».

Законопроект вказує, що виведення російських військ з окупованої території відбувається не за бажанням Президента, а за поданням Міністра внутрішніх справ та Міністра оборони.