Головна Політакценти Тернополянин Максим Черкашин пропонує збудувати у місті молодіжний житловий квартал, щоб...

Тернополянин Максим Черкашин пропонує збудувати у місті молодіжний житловий квартал, щоб вирішити проблему із забезпеченням житлом дітей-сиріт

Кандидат від партії Святослава Вакарчука «Голос» Максим Черкашин по 163-му одномандатному окрузі – місто Тернопіль зустрівся з учасниками благодійного фонду «Майбутнє сиріт».

На зустрічі йшлося про забезпечення житлом осіб, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, виховувалися у притулках, і відтак не мають власного помешкання.

«Ми проговорили проблематику із забезпеченням житлом дітей-сиріт, також яка є сьогодні допомога від держави, – відзначив Максим Черкашин. – Ми побачили, що ця політика по відношенню до таких дітей є недосконалою. Люди у високих кабінетах малюють рішення, які як ми бачимо сьогодні не діють на практиці, а нам потрібно запитувати тих людей,яких ці рішення безпосередньо стосуються».

Максим Черкашин запропонував учасникам зустрічі конкретне вирішення житлового питання для дітей-сиріт.

«Сьогодні я презентував один із пунктів своєї передвиборчої програми, а саме – спорудження молодіжного кварталу у Тернополі, це будинок, помешкання у якому будуть надаватися молодим людям у тому числі і дітям – сиротам, – наголосив Максим Черкашин».

Поки що фонд шукає донорів, які виділяють гроші для оренди квартир для дітей-сиріт.

«Найкраща альтернатива для таких дітей, це коли вже будинки будуються і виділяють сиротам по одній –дві квартири, – зауважив Андрій Назаренко, голова благодійного фонду «Майбутнє сиріт». – І такі квартири треба першочергово виділяти дітям, які є у нашій базі та потребують власного житла».

У Тернополі готові вперше в Україні втілити ідею по спорудженню молодіжного кварталу і таким чином вирішити проблему із забезпеченням житлом для молоді, в тому числі і для дітей-сиріт.

«У нас є співпраця з місцевою владою, яка готова на безоплатній основі виділити земельну ділянку, залишається тільки підключити державні банки і створити ефективну державну програму та завдяки об’єднанню усіх цих зусиль допомогти дітям – сиротам, – наголошує Максим Черкашин».

Щоб реалізувати задумане, кандидати , що сьогодні балотуються від партії «Голос» у Парламент, планують переглянути ряд законів та змінити алгоритм допомоги дітям- сиротам, щоб вони мали змогу першочергово отримати власне житло, залишилися жити та працювати в Україні.

Детальніше у сюжеті Тернопіль 1

#голос #нова_політика #голос_молодь