Головна Політакценти Тарашевський пропонує депутатам оголосити вибори і розійтися

Тарашевський пропонує депутатам оголосити вибори і розійтися

tarashevskyКраяни закликають обласну раду проголосувати за нові об’єднання та оголосити вибори. На цьому наголошує і перший заступник голови Тернопільскої обласної ради Сергій Тарашевський, звертаючись до колег.

“Від вчасного прийняття проекту перспективного плану формування територій громад Тернопільської області залежить як формування нових громад, так і проведення виборів за новим законом. А це уже фактично завтрашній день. Відтак від нас з вами, шановні депутати, залежить, як просуватиметься реформа, як розвиватимуться громади.

Мільйонна громада нашого краю очікує прийняття вкрай необхідних для області рішень. Попри те, що на попередньому пленарному засіданні прийняті зміни до бюджету, гроші виділені на ремонти доріг, використання екологічного фонду фактично заблоковані, оскільки немає рішення сесії щодо розподілу їх між розпорядниками” – звернувся до депутатів Тарашевський.

Не менш важливим для Тернопілля є схвалення проекту Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року, оскільки блокування його потягне за собою значні фінансові втрати для області. Тож пам’ятаймо:

Згідно з порядком використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 195, спрямування Державною казначейською службою України бюджетних коштів в сумі 101,5 млн.грн., передбачених області на фінансування 42 об’єктів, буде здійснюватися після розроблення облдержадміністрацією і схвалення обласною радою перспективного плану формування територій громад відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”.

“Шановні колеги! Добігає кінця наша каденція, тож нині маємо особливо гостро відчувати свою відповідальність перед нашими виборцями. Виконаймо наш депутатський обов’язок – візьмімо якомога активнішу участь 30 липня у ІV пленарному засіданні 52 сесії Тернопільської обласної ради, приймімо рішення, що матимуть кардинальні значення для майбутнього області! Громада чекає від нас усіх, депутатів Тернопільської ради, реальних кроків” – йдется у зверненні яке прийшло на електронну скриньку сайту з офіційної пошти Тернопільскої обласної ради.