Головна Політакценти Сьогодні у парламенті пролягає фінансовий фронт українсько-російської війни

Сьогодні у парламенті пролягає фінансовий фронт українсько-російської війни

barnaНа позачерговій сесії Верховної Ради, 2 березня, ухвалили пакет законів, які сприятимуть отриманню кредиту МВФ. Зокрема тих, що стосуються змін до Бюджетного кодексу України, торкаються пенсійного забезпечення і збільшують грошові виплати малозабезпеченим.  

“Якщо закони не будуть підтримані – кредит МВФ 11 березня опиниться під загрозою. Це стало б не тільки підривом обороноздатності країни. Це призвело б до обвалу курсу гривні і подальшого збіднення мільйонів людей. Це непопулярні, але давно назрілі рішення. Сьогодні у парламенті пролягає фінансовий фронт українсько-російської війни. І спроба зірвати угоду з МВФ можна порівняти з пострілом у спину”, – пояснює народний депутат України від фракції «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Степан Барна.

Подорожчання товарів і послуг відбудеться, насамперед, за рахунок заможних верств населення і буде менш болючим для соціально вразливих верств (через систему цільових субсидій).

“Проекту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» дасть можливість змінити розподіл субвенцій по областях, оскільки щороку змінюється населення областей, розвиток і падіння виробництва в кожному регіоні і податкові збори. Окрім цього, ми ухвалили закон, який передбачає зменшення розміру сплати підприємцями єдиного соціального внеску і спрямований на легалізацію заробітних плат”, – підкреслює нардеп.

Сьогодні, 3 березня, у Верховній Раді проходить чергове пленарне засідання, на якому розглянуть низку інших суспільно-важливих для країни питань.