Головна Політакценти Степан Барна отримав Кубок «Відкритості»

Степан Барна отримав Кубок «Відкритості»

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна взяв участь у програмі телеканалу «112 Україна» – «Кеш тест». Журналісти привідкрили завісу особистого життя посадовця та влаштували справжній тест відкритості. Знімальна група «Кеш тесту» завітала в гості до Степана Барни аби дізнатися більше про його статки, декларацію та особисте життя.

Після виходу програми в ефір телеканал вирішив відзначити очільника Тернопільської області персональною нагородою – Кубком «Відкритості».

«Наша програма полягає у тому, що ми ходимо додому до декларантів. Це депутати, керівники державних обласних адміністрацій, люди, які подають електронні декларації. Ми просили багато депутатів з Тернопільщини – дехто відмовлявся, дехто погоджувався. Попросили Степана Степановича і він одразу ж погодився та впустив нас. Був відкритий, усе показав і нічого не приховував. Коли програма уже вийшла в телеефір, то ми нагородили його за відкритість, за те, що не побоявся, показав, розказав і нас прийняв», – розповіла ведуча програми «Кеш тест» Христина Чернега.

Кубок відкритості від телеканалу «112 Україна» отримали лише 6 учасників програми «Кеш тест».

«Я ніколи не ставив собі за мету будувати чергові хороми, купляти нові автомобілі, основним для мене є робити добру справу. Найважливіше бути самим собою і людяним, робити все для того, щоб наша область розвивалася і процвітала. Я думаю, що обличчя влади має бути максимально відкритим. Наша команда це демонструє не тільки на моєму прикладі голови адміністрації. Практично усі голови районних адміністрацій зареєстровані в соціальних мережах і мають добру комунікацію з громадськістю і ЗМІ. Двері обласної державної адміністрації були, є і будуть завжди відкритими для людей, які потребуватимуть допомоги», – зазначив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна.

На думку очільника Тернопільської області, депутатам місцевих рад, чиновникам обов’язково потрібно брати участь у таких програмах. Також відкритими мають бути й антикорупціонери, адже саме тоді налагодиться справедлива і чесна дискусія.

«Я вважаю, що потрібно декларувати те, з чого живеш. Це правильна позиція, яка допоможе зробити нормальне європейське обличчя української політики. Зараз панічні настрої розвиваються навколо е-декларування, але я хочу сказати, що у Європі і всіх європейських країнах е-декларування охоплює усі без винятку прошарки населення. Тобто, зобов’язані декларувати усі. Ми хочемо стати європейською країною, тому зобов’язані декларувати і президенти, і голови державних адміністрацій, і прибиральники, і вчителі, і лікарі. Тоді буде справедлива країна і матимемо можливість поставити один одному багато запитань», – розповів Степан Барна.

Кубок відкритості – своєрідна нагорода за відвертість та чесність, яка слугує сигналом до суспільства, закликає до прозорості.