Головна Політакценти Степан Барна: Наш обов’язок не дати «п’ятій колоні» Кремля знищити Закон про...

Степан Барна: Наш обов’язок не дати «п’ятій колоні» Кремля знищити Закон про мову

Понад півсотні представників Опоблоку вважають, що Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» неправильний. А відтак група цих депутатів звернулась до Конституційного суду з метою скасувати даний закон.

«Тепер перед Конституційним судом України велика відповідальність. Адже закон, який чекали протягом багатьох років мільйони українців хочуть нівелювати, – наголошує Степан Барна, голова Тернопільської ОДА 2015-2019 років. – Реваншисти намагаються усіма способами довести, що цей закон – дискримінація російськомовного населення, і тому для них також є надзвичайно важливим скасування всіх проукраїнських законів. Наш обов’язок не дати «п’ятій колоні» Кремля знищити Україну!».

Степан Барна також наголошує, що завдяки впровадженню мовних квот на радіо та телебаченні, які закріплені тепер законодавчо, українська національна ідентичність стала більш захищеною.

За його словами, в Україні, нарешті, з’являються якісні україномовні фільми, на виробництво яких держава розпочала спрямовувати фінансування. Завдяки мовним квотам молоді музичні гурти, співаки та співачки – чиї пісні ротуються на радіо та телебаченні – отримали шанс на визнання своєї творчості суспільством. В українського читача з’явилася можливість мати якісну україномовну літературу та зарубіжну літературу в україномовному перекладі.

«Усі ці кроки спрямовані на те, щоб українці позбавилися комплексу меншовартості, який їм століттями прищеплювався російською пропагандою. Ми не повинні більше чути, що українська – це не формат. Тому сподіваюся, що судді не піддадуться на провокації і захистять те, що так необхідне у часи російської агресії – нашу мовну, культурну незалежність та ідентичність», – наголошує Степан Барна.