Головна Політакценти Степан Барна: Нам потрібні не миротворці ООН, а сучасна професійна армія

Степан Барна: Нам потрібні не миротворці ООН, а сучасна професійна армія

_DSC9259Миротворці ООН не захистять нас від агресії Росії, але створять серйозні перепони у її подальших загарбницьких планах. Таку думку висловив народний депутат від Блоку Петра Порошенка Степан Барна.

«Сьогодні Україна і весь світ бачать, що Дебальцево для Путіна не кінцева точка. Мінські домовленості нехтуються, загарбник не збирається зупинятися. Тому рішення Президента і РНБО про звернення до Ради Безпеки ООН щодо проведення миротворчої місії є абсолютно обґрунтованим» – додав він.

«Бойового духу нашим воїнам вистачає, але ми знаємо, що бандитська влада Януковича заздалегідь створила всі умови для загарбницьких планів Кремля, звівши роль збройних сил України та СБУ до мінімуму, тому нашою основною задачею має стати створення нової професійної армії» – наголосив народний депутат.

Степан Барна вважає, що практика Хорватії, де завдяки миротворчій місії ООН, конфлікт було призупинено на 3 роки і там вдалося створити армію, яка за 2 дні змогла повернути окуповані території Сербської країни, може бути корисною для України.