Головна Політакценти Степан Барна: Ми поставили собі за мету змінити обличчя третинного рівня надання...

Степан Барна: Ми поставили собі за мету змінити обличчя третинного рівня надання медичної допомоги

Ми поставили собі за мету змінити обличчя третинного рівня надання медичної допомоги і це наша спільна робота з Віктором Вікторовичем Овчаруком, з обласною радою і народними депутатами від Тернопільщини. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття сучасного Центру політравми на базі Тернопільської університетської лікарні, на реконструкцію якого з Державного та обласного бюджетів виділили 7 мільйонів гривень.

«Даний центр дозволить якісно надавати медичні послуги та рятувати життя багатьом людям. Тому, роблячи кроки в напрямі покращення надання медичних послуг в області, для нас важливо, щоб люди були цим задоволенні», – підкреслив Степан Барна.

За його словами, здійснюється це також у контексті медичної реформи, яка передбачає одну з важливих складових – екстериторіальність.

«Пацієнт може лікуватися, де він вважає за потрібне, тому що кошти будуть іти за ним. А лікуватиметься він там, де будуть добрі лікарі та якісна медицина. Тому сьогодні наше завдання – створити всі умови для того, щоб пацієнти від нас не їхали до інших областей. І також це має бути одним із пріоритетних завдань головних лікарів і медперсоналу», – підкреслив голова ОДА.

Принагідно він нагадав, що за два останні роки у покращення якості надання медичних послуг в області вклали майже 120 млн. грн., починаючи від обласного третинного рівня до сільських амбулаторій. «І це лише початок. Бо наступний рік буде роком сільської медицини. Щонайменше 170 мільйонів гривень ми плануємо спрямувати в покращення умов лікування на селі», – наголосив Степан Барна.