Головна Політакценти Степан Барна: Громади області повинні максимально використовувати свій потенціал для залучення додаткових...

Степан Барна: Громади області повинні максимально використовувати свій потенціал для залучення додаткових ресурсів та розвитку інфраструктури (відео)

Почаївська громада – це одна з громад Тернопільської області, яка потребує і розвитку, і залучення додаткових ресурсів з огляду на те, що вона має достатньо потужну туристичну інфраструктуру. На цьому наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час робочої поїздки до Кременецького району.

Він зазначив, що незважаючи на ті кроки, які вже здійснюються в Почаївській громаді і спрямовані на покращення умов місцевих жителів, є ще кілька організаційних моментів, які потребують вирішення. Зокрема, це питання, що стосуються розвитку комунального підприємства та інфраструктури доріг.

«Ці дві ключові проблеми сьогодні є на часі і ми переконані, що спільно як органи державної влади, так і місцевого самоврядування будемо їх вирішувати. Маючи в Почаєві велику українську святиню – Лавру, яку відвідує щорічно понад 1 млн. прочан, потрібно використати цей потенціал максимально, щоб не тільки популяризувати розвиток туризму, а й безпосередньо міста», – зауважив Степан Барна.

При цьому, він відзначив, що за останніх два роки тільки за рахунок коштів державного бюджету, зокрема, субвенції на розвиток інфраструктури територіальних громад, в Почаївську ОТГ було вкладено понад 2 млн. 600 тис. Також за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в громаді відкрили очисні споруди, які дозволяють вирішити багато екологічних проблем.

«Ми сьогодні маємо позитивну динаміку, яка говорить про те, що бюджет Почаєва до утворення громади складав приблизно 4 млн. грн., а тепер же, у 2018 році, очікуємо, що він складатиме вже більше 19 млн. грн. І це є конкретний результат, котрий дозволяє створювати умови для розвитку села, для відновлення інфраструктури і для життя людей на місці», – підкреслив Степан Барна.