Головна Політакценти Степан Барна: Вимагаємо терміново скликати сесію Тернопільської обласної ради, аби відреагувати на...

Степан Барна: Вимагаємо терміново скликати сесію Тернопільської обласної ради, аби відреагувати на проблеми людей

Тернопільщина як і вся Україна, і весь світ перебуває в умовах викликів пандемії коронавірусу. На цей момент 91 тисяча жителів Тернопільської області перехворіли на ковід. 1600 осіб померли. Всі ці виклики накладаються на соціальну складову. На цьому наголосив голова фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській обласній раді Степан Барна під час брифінгу щодо необхідності термінового скликання засідання сесії обласної ради.

За його словами, ситуація із захворюваністю на коронавірус, не належне забезпечення медичних закладів киснем та медичними засобами, заборгованість по заробітних платах, а також відсутність опалення у бюджетних установах вимагають термінової реакції Тернопільської обласної ради, як найвищого органу місцевого самоврядування в області. Натомість, ситуація критична, бо депутати облради не збиралися на сесію вже більше трьох місяців!!!

«Коаліція у Тернопільській обласній раді із політичних сил «Свобода», «Слуга нараду», «За майбутнє» та «Довіра» мають взяти відповідальність за ту ситуацію, яка складається з людськими життями! До сьогодні ми не бачимо жодних кроків з боку влади щодо так званого меморандуму, який був підписаний між Нафтогазом України та Асоціацією міст України, щоб забезпечити пільговий тариф на поставки газу споживачам. Йдеться про ціну для населення – 7 420 грн/тис. куб. м (без вартості транспортування газу і розподілу), для бюджетних організацій – 13 659,63 грн/тис. куб. м (без ПДВ і вартості транспортування і розподілу)», – зазначив Степан Барна.

Крім того, він зауважив, що, незважаючи на звернення фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській обласній раді ще 18 жовтня поточного року до Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації негайно включитися в роботу і вчасно розпочати опалювальний сезон в бюджетних установах, ми відчули повний саботаж!

«Фактично опалювальний сезон в школах не розпочався. Діти пішли вимушено на канікули і наразі ми не знаємо, яка буде доля освітніх закладів Тернопільщини після того як вони вийдуть з канікул, а з іншої сторони лікувальні заклади Тернопільської області майже з тижневим запізненням включили тепло. Ви уявіть: хворі люди в ковідних лікарнях або іншого спрямування лікувальних закладах лікуються в напів холодних приміщеннях, бо на вулиці температурний режим складає мінус два градуси! Очевидно, що це достатньо серйозна підстава, аби негайно скликати сесію Тернопільської обласної ради», – підкреслив Степан Барна.

Він також акцентував, що від кронавірусу щодня вмирають сотні людей. Лише за минулу добу 1 листопада в Україні через хворобу зафіксовано 700 смертей!

«Але одночасно, ми маємо усвідомлювати, що жодна медична установа не забезпечена нормальним фінансуванням, яке мало би рятувати людське життя. Тому ми, як фракція «Європейська Солідарність» у Тернопільській облраді, звернулися і вкотре звертаємося до влади негайно виділити кошти для медичних установ області та погасити заборгованість перед лікарями. Ми повинні врятувати медицину області і вимагаємо в голови Тернопільської ОДА негайно внести на розгляд сесії облради 42 млн грн вільних залишків, які сформувалися за підсумками 9 місяців виконання бюджету, щоб погасити заборгованості по зарплатах медикам, енергоносії для громад та на допомогу жителям Тернопільщини, котрі захворіли на ковід і перебувають на лікуванні. Одночасно, наша команда на чолі з лідером партії Петром Порошенком вимагає у влади прийняти законопроект 5460, який передбачає забезпечення лікарні киснем. Влада провалила підготовку до опалювального періоду і провалює боротьбу із коронавірусом!», – резюмував Степан Барна.