Головна Новини Степан Барна взяв участь у дипломатичному форумі з нагоди 100-річчя української дипломатії...

Степан Барна взяв участь у дипломатичному форумі з нагоди 100-річчя української дипломатії (фото)

Останні два роки ми намагалися переламати стереотипи, пов’язані із здатністю Тернопільської області бути центром міжнародних відносин. В багатьох обставинах тому, що політичні центри були сформовані довкола Києва та Львова. Тепер же ми маємо можливість спостерігати активність з інвестиційними форумами, залученням коштів європейських програм і відкриттям почесних консульств в області. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час Міжнародного молодіжного дипломатичного форуму з нагоди 100-річчя української дипломатії.

Форум відбувся в Тернопільському національному економічному університеті. Основне про що говорили з представниками влади, експертами, дипломатами та представниками іноземних делегацій – це майбутнє дипломатії в умовах сучасних викликів. Такою, власне, й була тема академії.

«100-річчя дипломатії – це унікальний захід. І ми можемо оцінювати внесок багатьох уродженців та жителів області в розвиток як української, так і світової дипломатії. І тому я не можу їх не відзначити. Це Олександр Александрович, який є Надзвичайним та Повноважним Послом України в Сербії, Андрій Сибіга – Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці, Роман Ващук – Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні. Також представники української діаспори: Ярослава Хортяні – депутат угорського парламенту та голова Європейського конгресу українців, Стефан Романів – заступник голови Світової управи Спілки української молоді та генеральний секретар Світового конгресу українців. Саме вони пропагують українську справу в різних посольствах, консульствах та країнах», – зауважив Степан Барна.

Водночас, він відзначив плідну роботу у напрямі залучення інвестицій у Тернопільську область.

«За 2017 рік нам вдалося реалізувати спільних інвестиційних проектів на суму понад 50 млн. доларів. Валова частка європейських інвестицій в економіку області складає 90%, з них 30% – це польські інвестиції. Тому наше завдання сьогодні, користаючись спільними заходами, розширяти цей формат і лише примножувати наші здобутки та досягнення на благо кожного жителя Тернопільської області», – наголосив голова ОДА.