Головна Політакценти Соціолог Роман Соломонюк: На виборах до Тернопільської міської ради лідирують дві партії,...

Соціолог Роман Соломонюк: На виборах до Тернопільської міської ради лідирують дві партії, які підтримують Сергія Надала

Результати опитування, проведеного Центром з інформаційних проблем територій 10-12 липня 2020 року серед мешканців Тернополя, засвідчили, що у рейтингу політичних сил на виборах до Тернопільської міської ради лідирують дві політичні сили: політична партія «Порядок, Відповідальність, Справедливість» та ВО «Свобода». Також більшість тернополян готові підтримати на наступних місцевих виборах діючого мера Тернополя Сергія Надала. Про це під час пресконференції повідомив керівник проектів Центру з інформаційних території Роман Соломонюк.
Чому лідирує «Порядок. Відповідальність. Справедливість»
Соціолог зробив детальний аналіз електоральних настроїв тернополян щодо виборів до міської ради.
«У рейтингу політичних сил на виборах до Тернопільської міської ради лідером є дві політичні сили «Порядок, Відповідальність, Справедливість», яку готові підтримати  31,4% тих, хто визначився, та ВО «Свобода», яку підтримують 29,3 % серед тих, хто визначився.  Партію «Європейська солідарність» готові підтримати 11,5% тернополян, які визначилися з вибором. ВО «Батьківщину» – 6,8 %, «Слугу народу» – 6,6%. Інші політичні мають підтримку менше 3% серед тих, хто визначився з вибором», – повідомив керівник проектів Центру з інформаційних проблем території.
Роман Соломонюк зазначив, що високий рейтинг нової партії «Порядок. Відповідальність. Справедливість» пояснюється тим, що партія почала свою публічну активність з підтримки міського голови Тернополя Сергія Надала. Партія позиціонує себе як команда мера. У її списку йдуть голови ОСББ, комунальники, місцеві виробники, та професіонали різних сфер діяльності міста, які довели свій професіоналізм в органах місцевого самоврядування Тернополя.
(слайд – рейтинг партій)
У мерському рейтингу без змін
Також за словами соціолога, беззаперечним лідером у майбутній виборчій кампанії на посаду міського голови Тернополя є діючий мер Сергій Надал.
«Серед кандидатів на мера лідером у рейтингу є Сергій Надал, якого готові підтримати 83,2 % тих, хто визначився. Найближчого конкурента, Михайла Ратушняка, підтримує 8,2 %, Віктора Овчарука — 3,2%, Володимира Бліхара — 2,7%, Андрія Любецького — 1,0%. Інших кандидатів підтримали б 1,7 %.  Не визначилися — близько сорока відсотків тернополян», – підсумував Роман Соломонюк.
(слайд рейтинг мерів)
Нагадаємо, що відповідно до дослідження соціологічної групи “Рейтинг” проведеного 23 липня у місті Тернополі, першість за симпатіями тернополян тримає теж діючий мер Сергій Надал. Майже 80 % тернополян позитивно оцінюють діяльність міського голови Тернополя.
Додатково.
Аудиторія: мешканці Тернополя від 18 років і старші. Еквівалентна пропорційна вибірка, що відповідає соціальній та віковій структурі населення Тернополя, складає 570 респондентів. Допустима похибка 3% при 90%-му рiвнi довiр’я за Стьюдентом. Метод опитування: телефонні інтерв’ю на основі випадкової вибірки телефонних номерів. Термін проведення: 10-12 серпня 2020.