Головна Політакценти «Слуга народу» та «Батьківщина» нарощують підтримку виборців, ЄС та ОПЗЖ – втрачають,...

«Слуга народу» та «Батьківщина» нарощують підтримку виборців, ЄС та ОПЗЖ – втрачають, – соціологія

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, до парламенту пройшли б чотири політичні сили. Стабільне зростання підтримки серед виборців показують лише дві з них – партії «Слуга народу» та «Батьківщина».

Про це свідчать результати дослідження, проведеного компанією «Нью Імідж Маркетинг Груп» на замовлення Українського інституту майбутнього.

Опитування 2400 респондентів показало, що до Верховної Ради наразы мають шанс потрапити чотири партії: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність».

Однак лише дві політичні сили – «Слуга народу» та «Батьківщина» з лютого по травень наростили підтримку своїх виборців.

Партія «Слуга народу» додала 3 відсотки, тож за провладну команду готові віддати свої голоси 22% з тих, хто визначився та планує прийти на дільниці.

Партія «Батьківщина» додала до своєї підтримки один відсоток, і зараз за команду Тимошенко готові проголосувати 15%.

Втрачають прихильників партії ОПЗЖ та «Європейська солідарність». Рейтинг ОПЗЖ скотився з квітня на 5%, а ЄС – позбувся двох відсотків за останній місяць.

Нагадаємо, раніше соціологи дослідили, що лідерами президентського рейтингу є Володимир Зеленський та Юлія Тимошенко. Серед політиків найвищого ешелону лише вони за останній час збільшили популярність, а лідерка «Батьківщини» де-факто вийшла на друге місце президентського рейтингу.