Головна Політакценти Скандал на Тернопільщині: “Радикали” здобувають – “Свобода” втрачає

Скандал на Тернопільщині: “Радикали” здобувають – “Свобода” втрачає

Народні депутати від Радикальної партії Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько спільно з представниками громади відстояли право прилеглих до Тернополя сіл на формування власної ОТГ, попри против місцевих чиновників та депутатів від ВО “Свобода”.

Про це повідомляє кореспондент ІНФОРМАТОРа який був присутній під час останньої сесії Тернопільської обласної ради.

Так, вже тиждень відбувається сесія Тернопільської облради, на якій мало вирішуватися питання приналежності населених пунктів довкола Тернополя. Зокрема, представники громади неодноразово наголошували на потребі створення Білецької ОТГ.

Натомість обласні чиновники, в тому числі голова облдержадміністрації Степан Барна, спільно з депутатами від ВО “Свобода”, які становлять головну політичну силу у самому обласному центрі, всіляко намагалися відтянути процес створення нової ОТГ, ба більше, вони лобіювали приєднання навколишніх населених пунктів до Тернополя. Причиною цього є бажання отримати доступ до природних ресурсів сіл та селищ, зокрема землі, яка є ласим шматочком для тернопільських забудовників.

Під час першої частини сесії, команда Радикальної партії Олега Ляшка спільно з представниками громади, яких прийшло близько тисячі, вступили у жорстке протистояння як з обласною владою, так і з “свободівцями”. Мешканці сіл, на чолі з “радикалами”, поставили депутатам облради ультимутум: або приймати рішення про створення Білецької ОТГ, або саморозпуститися.

Перед продовженням сесію Тернопільської обласної ради, яке відбувалося сьогодні, з боку противників утворення нової ОТГ готувалися численні силові провокації, метою яких було влаштувати кровопролиття та паралізувати роботу органів державної влади.

Депутати від РПЛ Ігор Мосійчук та Дмитро Лінько прибули на сьогоднішнє засідання аби підтримати громаду у їх прагненні бути незалежними від обласного центру, і змогли не просто повернути ситуацію на користь прихильників створення Білецької ОТГ, рішення про формування якої було прийнято одноголосно, а й примусили представників провладних фракцій та “свободівців” полишити будь-які спроби завадити цьому процесу.

Таким чином за тиждень сесії команда Радикальної партії на Тернопольщині змогла спільно з громадянами відстояти своє право на утворення ОТГ. Величезний внесок у це зробили і самі представники громади, адже на сьогоднішню сесію підтримати “радикалів” прийшло більше 2 тисяч людей.

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зміг хоч якось знизити напругу у залі та уникнути народного гніву, то фракція ВО “Свобода” отримала серйозні іміджеві втрати.