Головна Політакценти Серед тернопільських нардепів знайшовся який не голосував за антикорупційний Закон!

Серед тернопільських нардепів знайшовся який не голосував за антикорупційний Закон!

poberВчора всі тернопільські нардепи крім Ігора Побера проголосували “За” Закон про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції (№2423).

Барна О.С., Люшняк М.В., Юрик Т.З., Заставний Р.Й., Соляр В.М., Головко М.Й. Пастух Т.Т., Чижмарь Ю.В. висловилися «За» відповідний проект Закону і лише  Побер І.М. не голосував.

У змінах до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» пропонується встановити, що для фізичних та юридичних осіб інформація з державного реєстру прав надається не тільки за об’єктом нерухомого майна, як це передбачено в чинній редакції закону, але й за суб’єктом права. При цьому, у випадку запиту за суб’єктом прав – інформація про об’єкти нерухомого майна надаватиметься з певними обмеження. Так, з метою уникнення розкриття персональної інформації про місце проживання особи, що часто збігається з адресою нерухомого майна у власності, а також з метою попередження протиправних зазіхань на власність особи, пропонується розкривати відомості щодо назви області, міста, району на території яких розташований об’єкт нерухомого майна. Такий підхід дозволить, з одного боку, виконати цілі та завдання законопроекту, а з іншого, – не нашкодити суб’єктам власності на нерухоме майно відкриттям інформації про їх права на нерухоме майно.

Також законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про державний земельний кадастр України», якими встановлюється що відомості Державного земельного кадастру є відкритою інформацією.

Закон України «Про дорожній рух» пропонується доповнити статтею 34-1, якою пропонується відрегулювати надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.