Головна Політакценти Сергій Надал: «Чому українські міста мають «годувати» олігархів?»

Сергій Надал: «Чому українські міста мають «годувати» олігархів?»

Уряд має знизити тариф на газ і його транспортування для підприємств «Теплокомуненерго». Інакше на українські міста чекає фінансовий колапс. Про це на своїй сторінці у Фейсбук заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Містам теж виходити на пікети?

За словами мера Тернополя, українські міста поставлені у безвихідне становище, покривати різницю у тарифах мають з бюджету громади.«Для підприємств «Теплокомуненерго», які є комунальними і належать громаді, від яких залежить тепло і гаряча вода у житлах людей, тариф залишили високим. Кому ці підприємства надають послуги? Не населенню, не городянам? Для цих підприємств з серпня ціна газу, уявіть лише, виросла майже у двічі. 80% усіх сплачених коштів – за газ. Українці, пікетуючи, перекриваючи дороги добилися фіксованого адміністративного регулювання ціни на газ для населення. Але як бути містам? Теж виходити на пікети? Перестати платити податки в державний бюджет?», – підкреслив Сергій Надал.

Чому міста мають «годувати» олігархів?

Міський голова Тернополя впевнений, що уряд штучно розділяє мешканців міста та сільської місцевості. І все заради збагачення олігархів.«Ми не отримали жодної компенсації для «Теплокомуненерго» від уряду. Різницю Кабмін пропонують компенсувати громадам. Що це означає? Кошти, які місто може витратити на медицину, освіту, на ремонти доріг і дворів, потрібно буде витратити на різницю через різке зростання ціни на газ і транспортування. 10 мільйонів щомісяця буде втрачати місто для збагачення олігархів. Чому житель міста, який отримує тепло з централізованого опалення, має платити більше, ніж той, хто проживає у сільській місцевості», – підсумував Сергій Надал


Нагадаємо, Тернополю вдавалося стримувати тарифи за рахунок проведеної модернізації підприємств теплокомуненерго, що дозволила скоротити споживання газу на 20 % та споживання електроенергії на 40 %.Разом з тим, міський голова Тернополя Сергій Надал неодноразово заявляв, що без усунення тіньових схем у формуванні тарифу на газ і його доставку, люди не зможуть платити за комуналку.