Головна Політакценти Сергій Надал: Християнська етика повинна бути у кожній школі

Сергій Надал: Християнська етика повинна бути у кожній школі

В Українські школи потрібно повернути на обов’язковій основі предмет християнської етики, – вважає міський голова Тернополя Сергій Надал
Головне:  Міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що викладання християнської етики у школах зробить українську націю сильнішою і здоровішою, а сам предмет повинен викладатися на постійній та обов’язковій основі. Про це він написав у своєму блозі у мережі Facebook.
Детально: Сергій Надал назвав три головні позитивні наслідки викладання християнської етики у школі:
  • Перше. Християнська етика дає ціннісні орієнтири.
“Говорячи простою мовою — людина вчиться відрізняти добро від зла, важливе від неважливого. Спільні цінності — це єдність і сила нації.  Саме тому спецслужби радянського окупанта у першу чергу намагалися знищити в Україні духовність. Робили це, як через фізичне знищення священиків, найперше УГКЦ, так і через підрив довіри до духовних інституцій. Знищення духовних основ — це ідеологічна диверсія. Саме так дії на знищення духовності описували у методичках пропагандистів КДБ, – стверджував колишній працівник апарату пропаганди радянської спецслужби Юрій Безменов. Він переконував, що понад 90 % енергії та ресурсів радянської спецслужби спрямовували на знищення духовних основ у “ворожих країнах”.  Нація без ціннісних орієнтирів є слабкою. Її легко розділити і знищити. Тому президент США у березні цього року спростив умови повернення християнських організацій у американські школи, де підтвердив право учнів молитися у державних школах. Це свідчить про одне – християнське виховання важливе”, – зауважив Сергій Надал.
  • Друге. Християнська етика створює основи для міцної традиційної сім’їщо є основою сильної України.
“Патріарх Йосиф (Сліпий) писав: “Коли родина здорова, то ціла людська спільнота процвітає. Криза родини — є кризою народу”. І справді, кожен справжній християнин розуміє, що потрібно захищати свою родину, а отже і державу. Він розуміє, що таке злочин проти нації. Він є морально стійким та добрим відповідальним громадянином. Ліві революціонери минулого намагалися знищити інститут родини фізично, стверджуючи, що у комуністичному суспільстві не потрібна родина. Сучасні “більшовики” діють більш витончено. Вони вирішили знищити християнську систему цінностей. Сьогодні їх напрямки – фемінізм, лгбт-пропаганда, “боротьба з перебільшеною расовою дискримінацією”, атеїзм і антихристиянська пропаганда. Українці були і є сильні своїми міцними родинами. Нація сильна, коли сильні її складові — родини”, – зазначив Сергій Надал.
  • Третє. Християнська етика формує здорову націюбо відвертає дітей від шкідливих звичок таких, як вживання алкоголю і наркотиків, і прививає повагу до здорового тіла.
“Найлегше захопити того, хто хворий не лише духовно, але й фізично. Однією з найбільших проблем сучасного суспільства є алкоголь, наркотики, шкідливі звички, що руйнують людський організм. Християнська етика — це також про фізичне здоров’я. Добрий християнин буде дбати про здоров’я. Такі люди менш схильні до поганих звичок. Найперше йдеться про нашу молодь. Вона буде здоровою і фізично і морально, якщо отримає добрі основи. Більшість спортивних товариств минулого, що виховали еліти для визвольного руху першої половини 20-го століття, постали на основі міцного християнського виховання. “Пласт”, “Сокіл”, “Січ” так чи інакше були пов’язані з етикою доброго християнина. І в нинішніх реаліях християнська етика сприяла б вихованню здорового покоління”, – написав Сергій Надал.
Сергій Надал наголосив, що для доброго майбутнього предмет “Християнська етика” має викладатися у кожній школі, а критика християнської етики є нічим іншим, як ідеологічною боротьбою ворогів проти самої незалежності України.
“У тернопільських школах предмет “Християнська етика” викладається факультативно. Але, на моє тверде переконання, якщо ми хочемо майбутнього для українців та України, то християнська етика має бути у кожній українській школі. Усі розмови противників християнської етики — це критика неомарксистів, які починають з примарної картинки рівності де нема різниці між чоловіками і жінками, націями і мовами, де немає історичної спадщини, немає традиційної родини, немає особистості, немає нації, а є лише маса, яка живе сьогоднішнім днем у власне задоволення. Комуністи вже один раз обманули людство ідеями рівності і свободи – все закінчилось червоним терором, Голодомором і Гулагами. Хочу вірити, що цього разу ми зупинимо комуністичний реванш, який робиться руками новітніх лібералів”, – підкреслив Сергій Надал.