Головна Політакценти Сергій Надал: Український газ належить українському народу

Сергій Надал: Український газ належить українському народу

Піарні заголовки про “урядове зниження тарифу на газ” далекі від реальності простого українця

Головне. “В Україні ж продовжують нищити людей тарифами. Піарні заголовки про “урядове зниження тарифу на газ” далекі від реальності простого українця”, – про це заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Деталі. Міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що гучно презентоване урядом зниження ціни природного газу мало вплине на більшість українців, оскільки ціна на газ суттєво виросла, а реального ринку газу в країні немає.

“З урахуванням так званої “знижки”, “Нафтогаз” підняв ціну на газ на 2,8 грн порівняно з жовтнем. Ціна за доставку з січня виросла у 1,5 рази. Це значить, що більшість українців за лютий заплатять на 400-600 грн більше за опалення навіть з “урядовою знижкою”. За січень платіжки будуть ще більшими, бо так звана “знижка” починає діяти з лютого”, – повідомив Сергій Надал.

Майже у 2 рази підняли тариф на електроенергію

Підприємствам теплокомуненерго, які постачають тепло і гарячу воду у домівки більшості українців, не дали жодної знижки.“Підприємства теплокомуненерго платять далі за завищеним тарифом за газ. Уряд залишив без змін підвищення майже у 2 рази тарифу на електроенергію для населення. Замість піклування про людей — маємо фікцію від уряду. Людей загнали в карантин. Позбавили можливості заробити, дотискають тарифами та змушують платити надприбутки у кишені олігархів”, – підкреслив Сергій Надал.

Енергетичний «ринок» працює на олігархів

Сергій Надал вважає таку ситуацію несправедливою щодо людей.“НАК “Нафтогаз” отримав український газ за ціною у 2,5-3 грн за кубометр. Газ належить народу України. Українцям газ продають з націнкою у 100-150 %. Такий “ринок” працює виключно на енергетичних олігархів. Це несправедливо щодо людей і це ціна непрофесіоналізму в управлінні державою”, – підкреслив Сергій Надал.

Нагадаємо. Протягом року у Тернополі підприємства теплокомуненерго регулярно знижували тариф на опалення та гарячу воду. Таку можливість з’явилася завдяки втіленню програми модернізації підприємств виробників тепла розпочатій десять років тому Сергієм Надалом. Проведено заміну обладнання, встановлено нові насоси, котли, що дозволило скоротити споживання дорого газу на 20 % та електроенергії на 40 %.