Головна Політакценти Рік Президента Порошенка

Рік Президента Порошенка

20150402193021Рік тому країна обрала нового президента. Це найважчий період України за час незалежності. Керівник секретаріату ТТО Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Володимир Дзудзило підводить підсумки діяльності президента: що було досягнуто, які напрямки розвитку і нові можливості з’явились.

« Найголовніше – гарант організував потужний захист України від захоплення Росією, спираючись на всенародну підтримку та колосальний патріотичний порив. Ще рік тому Москва не приховувала своїх планів відтяти від України як мінімум половину її території: Схід та Південь. Донбас майже повністю перебував під контролем бойовиків. Символічно, що саме напередодні річниці президентства, офіційно проголошено про закриття проекту «Новоросія», а Лавров визнав, що так звані ЛНР та ДНР мають залишитися частиною України», – розповідає Володимир Дзудзило.

Наступним головним кроком стало збільшення фінансування Збройних сил України до суми 40 537 061 200 грн.

«Рік назад армії не було, а тепер є. Так, все ще бракує сучасної зброї, держава поки не може обійтися без допомоги волонтерів, та армія – вже є. Вона боєздатна і змогла зупинити на Донбасі одну із найсильніших армій світу – російську.  Швидкими темпами відроджується військово-промисловий комплекс, який ремонтує та постачає нову зброю до армії», – підкреслює керівник секретаріату ТТО Партії «Соладірність – Блок Петра Порошенка» Володимир Дзудзило.

Окрім цього, він акцентує увагу на наближенні до головної мети всієї країни – вступу до Європейського Союзу. Відтак, зусиллями нашої дипломатії, більша частина країн ЄС її вже ратифікувала. Попри агресію Росії проти України та шалений тиск  Москви на Європу, Угода повністю вступає в силу з 1 січня 2016 року. На Ризькому саміті Східного партнерства добився, аби ЄС назвав чіткі календарні рамки запровадження безвізового режиму, який стане реальністю вже наступного року.