Головна Політакценти Руслан Максимів: «Наша стратегія – облаштувати інфраструктуру у всіх населених пунктах Зборівської...

Руслан Максимів: «Наша стратегія – облаштувати інфраструктуру у всіх населених пунктах Зборівської громади»

«Ставимо перед собою завдання всебічно облаштувати інфраструктуру в населених пунктах нашої громади і створити нові робочі місця», – наголошує новообраний голова Зборівської міської об’єднаної територіальної громади Руслан Максимів.
«Ремонті роботи будуть проведені у ФАПах, бібліотеках, в клубах сіл. Надзвичайно важливою сферою для нас є освіта – йдеться про реконструкцію освітніх закладів, зокрема – утеплення фасадів, перекриття шкіл Зборова та сіл Ярчівці, Розгадів, Плісняни, Перепельники. А в школах с. Августівка, Кабарівці, Велика Плавуча, Плісняни, Годів, Манаїв та Ярчівці плануємо замінити вікна та двері. Окрім цього, плануємо провести вуличне освітлення у всіх населених пунктах нашої громади».
За словами Руслана Максиміва, важливим є питання реконструкції очисних споруд.
«У Зборові очисні споруди не працювали із 1986 року. У минулому році ми почали відновлювати каналізаційну мережу, провели капітальний ремонт водопровідної вежі. Упродовж року відновили 2 кілометри мережі, замінили близько 40 каналізаційних кілець. На даний час хочемо запустити в роботу очисні споруди. Цей напрямок роботи є для нас дуже важливим не тільки у Зборові, а загалом в контексті розбудови інфраструктури громади. Будемо працювати й над питанням інвентаризації земель, а також щодо відновлення кооперативного руху», – каже Руслан Максимів.
Одним з стратегічних питань залишається ремонт доріг.
«У минулому році за кошти з міського бюджету у Зборові відремонтували дороги 9 вулиць. Плануємо провести поточні та капітальні ремонти доріг на території Зборівської ОТГ. Адже облаштування інфраструктури, створення нових робочих місць дасть поштовх щодо економічного розвитку населених пунктів нашої громади. Також діє програма з відновлення парків та розбудови спортивної інфраструктури. У Зборові облаштовуємо зони відпочинку – відновили дитячий майданчик у міському парку. Окрім цього, для розваг і відпочинку хочемо облаштувати територію гідропарку. Паралельно у місті будуються два спортивні майданчики. У населених пунктах нашої громади будемо активно працювати щодо відновлення сільських футбольних полів».
Нагадаємо, 29 жовтня в Україні відбулися вибори у 201-й об’єднаній територіальній громаді. На Тернопільщині у всіх 4 ОТГ у виборах на посади голів громад перемогли кандидати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Відтак Зборівську міську об’єднану територіальну громаду, до якої входять окремі населені пункти Зборівського та Козівського районів, очолив Руслан Максимів.