Головна Політакценти Роман Заставний розповів, як витратять конфісковані гроші з рахунків “сім`ї” Януковича

Роман Заставний розповів, як витратять конфісковані гроші з рахунків “сім`ї” Януковича

У травні останні транші коштів, конфісковані з рахунків “сім`ї” Януковича надійшли до державного бюджету. Йдеться про 1,5 млрд. доларів США (40 млрд. грн.). Чому процес повернення грошей був таким тривалим і хто зацікавлений у його затягуванні, ми поцікавилися у народного депутата з Тернопільщини, «народнофронтівця» Романа Заставного.

– Для початку, поясню, про які саме гроші Януковича йдеться, – зазначив Роман Заставний. – Це кошти вкрадені оточенням екс-президента в українського народу. З самого початку цієї справи урядом Яценюка було зроблено все для того, щоб повернути крадене колишнім президентом у державний бюджет. Однак, деякі «патріоти» вирішили, що зможуть вирвати частку з цих грошей для себе. Дехто стверджував, що цих грошей взагалі не існує, мовляв, вони віртуальні. Вигадували й інші причини. На внутрішню війну пішло 2,5 роки. Але наша боротьба була недаремною. Це підтвердило факт: якщо за добру справу принципово боротися, її можна відстояти і отримати конкретний результат.

Повернувши ці гроші в державний бюджет, можна розраховувати на пожвавлення економіки, а також іншої поведінки долара з гривнею, вважає народний депутат. “Як витрачатимуть ці гроші? Ще в 2016 році вони були закладені в бюджеті на модернізацію армії (не менше 20 мільярдів гривень), на реформи в освіті, соціальний захист. Частина коштів була в цінних паперах, завдяки яким можна зменшити держборг України”, – сказав Роман Заставний.