Головна Політакценти Розбудова країни починається із розбудови кожного села, вважає голова Вишнівецької ОТГ Володимир...

Розбудова країни починається із розбудови кожного села, вважає голова Вишнівецької ОТГ Володимир Кравець

Розбудова країни починається із розбудови кожного села, селища і міста, впевнений голова Вишнівецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Володимир Кравець. Саме тому він зважився залишити нинішню керівну посаду і йти на вибори у Верховну Раду. 

Причин для такого рішучого кроку – чимало. І головна із них – неможливість вирішити деякі хронічні проблеми лише силами громади. Без кроків назустріч громадам з боку держави поступ сіл, селищ і міст в Україні так і залишиться мрією. Адже для її реалізації потрібні ресурси, відповідна законодавча база і бажання всіх гілок влади плідно співпрацювати.

  • Я втомився чекати порядку. Я втомився чекати хороших доріг, інфраструктури, медицини, освіти, – каже голова Вишнівецької ОТГ. – А тому прийняв рішення балотуватися до парламенту. Їх там, у Києві треба розрухати трохи. 

Володимир Кравець на власному досвіді переконався: там, де докладати зусилля і активно впроваджувати зміни, – результат не забариться. У Вишнівці в цьому вже нікого не треба переконувати, адже зміни у центрі громади і всіх 9-ти селах – очевидні.

  • За два роки усі вже побачили, яке у громаді відбувається оновлення, – розповідає пан Кравець. – Зміни – всюди: у школах, садочках, сквериках, на дорогах. З’являються нові тротуари, дитмайданчики тощо. Думаю, якщо у Верховну Раду зайдуть інші люди, то змінити у державі можна буде багато що і доволі швидко.

Україна має бути правовою державою, впевнений Володимир Кравець. Причому у нас має діяти принцип: «Закон – один для всіх». Тому люди, які йдуть у Раду, на його думку, мають бути, перш за все, фахівцями, готовими працювати задля втілення змін у державі. 

  • Фахівці кажуть, що в Україні – дуже хороші закони, але є одна біда – їх не дотримуються або дотримуються вибірково, – коментує голова ОТГ. – Має бути верховенство права. Закон – один для всіх і всі перед ним – рівні. Тільки тоді, коли стане так, буде порядок і Україна займе належне їй місце у «букеті» найкращих європейських держав.

Ігор Юзьвак і Віталій Горба – однодумці Володимира Кравця. Вони також готові відмовитися від нинішніх звичних зручностей і стати нардепами. Адже людині без мандата швидко і кардинально вплинути на справи в країні – нереально. Оскільки обидва йдуть на вибори як мажоритарники, то проблеми округів – у пріоритеті. 

  • Першочерговим своїм завданням я вражаю відкриття у Тернополі громадської приймальні народного депутата, – каже адвокат Ігор Юзьвак. – У такий спосіб можна щодня дізнаватися про проблеми людей і все це компонувати та узагальнювати. Згодом значні негаразди можна висвітлювати у самій Раді і врешті усувати їх.

Звісно ж, у цій справі обом кандидатам допоможуть багаторічний досвід адвокатської діяльності. Окрім того, бути ефективним законотворцем без юридичної освіти – це нонсенс.

  • Громадські приймальні народних депутатів мають бути дієвими, – наголошує адвокат Віталій Горба. – Адже одна із функцій нардепа – спілкування із виборцями на окрузі. Це – невичерпне джерело інформації! А через інструментарій, який в Україні має кожен народний депутат, можна вирішувати дуже і дуже багато проблем громадян – як індивідуальних, так і колективних. Було б лише бажання.

Звісно ж, кожен із заявлених кандидатів цілком готовий до виконання прямих і безпосередніх обов’язків народного обранця – законотворчої роботи. Тим паче, у них є досвід депутатської та управлінської роботи, а також – у сфері юриспруденції.

Надія Новак