Головна Політакценти Результатом розвитку бізнесу на Тернопільщині є ліберальна політика щодо нього (відео)

Результатом розвитку бізнесу на Тернопільщині є ліберальна політика щодо нього (відео)

Підприємництво і бізнес є важелем для зміни структури економіки. Він виконує найважливіші соціально-економічні функції. Зокрема це забезпечення збалансованості попиту і пропозиції на ринку товарів і послуг та створення додаткових робочих місць. Про важливість підприємництва на території області говорили на Раді регіонального розвитку у селі Скорики Підволочиського району.
“Аналізуючи ті зміни, які відбуваються на прикладі Підволочиського району маємо можливість говорити про зміни, які відбуваються у державі. Елементом пріоритетної політики, яка дає вагомий результат сьогодні є приклад ТОВ “Україна”. Впродовж двох років ми здійснювали максимально ліберальну політику по відношенню до бізнесу. Бізнес отримав повну підтримку і результатом цього є не тільки підприємство у цьому районі, а й схожі у Чорткові, Тернополі. До прикладу, на одному з підприємств у Байківцях працює майже 4000 людей. Я сподіваюся, що такі кроки ми будемо робити і надалі”, – підреслив голова ТОДА.
Також очільник області зазначив, що розвиток малого і середнього бізнесу є одним з пріоритетів сучасної політики.
“Тільки та громада, яка буде закладати основи для розвитку малого бізнесу, для будівництва індустріальних парків, для створення передумов залучення інвестицій, може говорити про перспективу своєї діяльності в майбутньому. Додам, що у цьому році з шести мільярдів гривень, які були вкладені держбюджетом у підтримку агропромислового комплексу, майже 170 мільйонів підтримки отримали підприємства і фізичні особи, які тримають нетелів у Тернопільській області”, – зауважив Степан Барна.