Головна Політакценти Радикальна депутатка приховала чоловіка

Радикальна депутатка приховала чоловіка

Галина Гевко із “Радикальної партії” приховала чоловіка і його доходи. 6 квартир та 11 автомобілів має депутат від “Солідарності” Юрій Смакоуз. Депутати-злидні тепер приховують декларції. Статки прихоує навіть депутат-священик.

Загалом 5 депутатів не подали декларації. Священик УГКЦ  Володимир Гринда з “Храму Всіх Святих Українського народу”, який у раду потрапив від “Батьківщини” (хоч у його архієпархії обіцяли, що він зніме кандидатуру) сказав, що не розуміється на подачі декларації:  “У цьому не розбираюсь, мою декларацію робить бухгалтер. Я подав її за місцем роботи”.

 

Тарас Білан із “Солідарності” категорично відмовився подавати свою декларацію в апарат ради, аргументуючи це тим, що від депутатства він не отримує заробітної плати. Решта депутатів не мали чітких пояснень тому факту, що вони приховали свої доходи.

Приховують декларації

Нагадаємо, що 3 з 6 депутатів, які не надають декларації, – Володимир Гринда, Тарас Білан, Іван Зінь – у 2014 році мали злиденні доходи й опинилися за межею бідності.
Чому Гевко приховала доходи чоловіка

Якщо депутати злидні вирішили приховати декларації, то їхня колега “свободівка” Галина Гевко зменшила доходи за рахунок того, що не вказала доходи чоловіка в декларації. Його дохід у 2014 році був на рівні майже 2 млн грн. Гевко каже, що зараз бути чесним – не престижно.

З минулої публікації вийшло так. що я найдохідніша депутатка зі “Свободи”,   йдеш – люди кажуть “мільйонерка”, друзі почали підколювати, хоча працюємо із чоловіком чесно. Але люди нічого не бачили, лише факт. А щодо чоловіка, то він після цього відмовився декларувати свої доходи, адже з 1 січня вийшов закон, який йому дозволив це, якщо він не хоче. Він займається капітальним ремонтом доріг, і от до прикладу, перерахували йому 30 тис. грн, і з них від має сплатити податки, виплатити людям зарплату і т.д., і виходить, що чистий його дохід набагато менше, ніж половина від цієї суми, а декларувати він повинний усе. Людям важко пояснити, що в деклараціях вказаний не чистий дохід”, – пояснює Гевко.

Через відмову чоловіка – не задекларувала його доходи. Йому це дозволило законодавство. Нехай пробачать мене тернополяни за це, але я завжди залишалась прозорою і чесною, я показала всі свої власні доходи. Ви знаєте, зараз бути чесною не престижно. Я завжди декларувала всі свої доходи, адже я працюю прозоро і всі заробітки проходять через податкову. І навіть коли нас вчили в раді як правильно заповнювати декларацію, я задавала багато питань з приводу того, чи можна вказувати чистий дохід, а не валовий. Відповідали, що ні в якому разі”, – розказує Гевко, яка у 2015 році заробила 111 тис. грн.

Чоловік депутатки займається обслуговуванням житлового фонду та прибудинкових територій, працюючи директором ПП “Люкс”.  

Варто зазначити, що у графі “дохід від підприємницької діяльності” підприємці вказують весь оборот підприємства за рік, з якого були сплачені податки, а не чистий дохід.