Головна Політакценти Рабінович про пенсійну реформу: влада вкотре прогнулася перед МВФ і завдала удару...

Рабінович про пенсійну реформу: влада вкотре прогнулася перед МВФ і завдала удару по пенсіонерах

Схвалена Верховною Радою України пенсійна реформа уряду жодним чином не покращує життя пенсіонерів, а робить їх заручниками ситуації з Міжнародним валютним фондом, перед яким “прогинаються” влади.
Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії “За життя” Вадим Рабинович в ефірі своєї авторської програми “Хто кому Рабинович” на телеканалі “112 Україна”.
“Мені соромно за Гройсмана, За тих людей, яких він дякував за підтримку пенсійної реформи. Над країною в черговий раз підло і нахабно поглумилися.
Все це знають – мова не йде про будь або поліпшення життя пенсіонерів, їх роблять заручниками цієї системи. Йдеться про чергове пограбування, влади прогнулися перед МВФ, щоб ще раз їм показати, що ми виконуємо свої обіцянки, взяли під козирок і ще раз завдали удару по пенсіонерах.
В результаті, ви прекрасно знаєте і розумієте, що пенсій, сьогодні позбудеться величезна кількість людей, які не могли в 90-х, 2000-х роках офіційно працевлаштуватися. Вже підготовлені спеціальні постанови, за якими цим людям, взагалі не отримують пенсії, буде видаватися соціальна допомога в районі 300-500 гривень. Хто на них прожити зможе, я не знаю, але саме це влада готує для нашої країни”, – констатував політик.
За його словами, найстрашніше в пенсійній реформі те, що вона суперечить Конституції України, звужуючи існуючі права і свободи громадян.
“Найстрашніше, що сталося – знову поглумилися над Конституцією. Я хочу нагадати радісним особам, що прийняття нових законів по Конституції в нашій країні не допускає звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод громадян. Влада ж і забирає у них пенсійний вік, і зменшує можливості деяких людей взагалі отримати пенсії, тому що вони не можуть оформити документи”, – зазначив народний депутат.
Вадим Рабинович також підкреслив, що, згідно з новою пенсійну реформу, спеціальні пенсії будуть отримувати не вчителі або лікарі, а силовики, очевидно, за те, що “тримали свій народ у вузді”.
“Соромливо влада розповідає, що всі будуть рівні. Давайте я розповім, за яке рівність проголосували. Вдумайтеся, в цьому законі будуть спеціальні пенсії тільки для поліцейських, співробітників МВС, силовиків. Не для вчителів, ні для кого! Звичайно, а навіщо нам це? Нам це все не потрібно. Силовики, мабуть, так перестаралися, тримаючи свій народ у вузді, що тепер їм потрібні спеціальні пенсії”, – обурився парламентарій.