Головна Політакценти Рабінович: наша перемога – Гонтарева піде у відставку, Рожкова не стане главою...

Рабінович: наша перемога – Гонтарева піде у відставку, Рожкова не стане главою НБУ, а вкладники отримають 3 млрд

Завдяки безстроковій мирній акції протесту під Національним банком України, глава НБУ Валерія Гонтарева піде у відставку, її заступниця Катерина Рожкова не очолить Нацбанк, а Фонд гарантування вкладів виплатить 3 млрд гривень ошуканим вкладникам. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії “За життя” Вадим Рабинович, виступаючи на мітингу під НБУ за участю тисяч прихильників партії “За життя”, обдурених вкладників та громадських діячів.

“Глава НБУ Валерія Гонтарева в житті на роботу більше не вийде! І що б ця влада не розповідала, що б не писала, в цій перемозі є частка кожного з вас – тих, хто стоїть котрий тиждень поспіль під НБУ. І, повірте мені, це ваша перемога!” – переконаний політик. Вадим Рабінович поінформував учасників мітингу про результати зустрічі, яку в понеділок, 25 вересня, провели члени ініціативної групи з керівником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтином Ворушиліним.

“Ми досягли серйозної і зваженої угоди: починаються виплати 3 мільярдів постраждалим вкладникам! І це теж завдяки тому, що ви стояли, а, значить, є в цій перемозі внесок кожного з вас!” – підкреслив парламентар. Крім того, лідер партії “За життя” відзначив, що ще однією перемогою мітингувальників є те, що Рожкова не буде призначена на посаду глави НБУ. Проте, зауважив Вадим Рабінович, незважаючи на ці перемоги, є ще один важливий нюанс – необхідно, щоб злодії відповіли за свої злочини і сіли в тюрму.

“Від того, що злодії і будуть далі продовжувати нами правити, мало що зміниться – нам потрібно домогтися того, щоб вони відповіли за все, що накоїли, і сіли в тюрму. Інакше пройде рік, два, три, і ті ж злодії з чесними очима повернуться в теплі крісла. 25 років політики грабували Україну, 25 років в телевізорі показували одні і ті ж морди з чесними очима. і ніхто з них “нічого не крав”, а країна стала злиденною”, – констатував політик.

Він упевнений, що активісти зможуть домогтися розслідування злочинів Гонтаревої, Рожкової і всієї банди, що сидить в НБУ. За словами Вадима Рабіновича, влада повинна бути очищена від “злодійкуватих чиновників”.

“Тому нам треба припинити цю чехарду в українській владі, треба зупинити цей кругообіг “білок”, які повертаються до нас з чесними очима, і продовжують одне й те саме – грабувати країну. Тому ми продовжуємо наполягати на тому, щоб злочини Гонтаревої, Рожкової і всієї банди, що сидить в НБУ, були розслідувані, щоб ця влада була очищена від злодійкуватих чиновників. І ми цього доб’ємося – ми переможемо!” – резюмував лідер партії “За життя”.