Головна Політакценти Рабінович: НАБУ взялося за розслідування щодо вілл Льовочкіна в Ніцці

Рабінович: НАБУ взялося за розслідування щодо вілл Льовочкіна в Ніцці

Національне антикорупційне бюро України підключилося до розслідування справи за фактом придбання народним депутатом України від «Опозиційного блоку» Сергієм Льовочкіним нерухомості у Франції. Про це повідомив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович на своїй сторінці в Facebook, посилаючись на відповідь НАБУ про розгляд наданих політиком документів про накладення судом Ніцци арешту на майно Льовочкіна.

«Тиждень почався з цікавої новини. НАБУ повідомило, що підключилося до розслідування «компетентними органами Французької Республіки арешту на майно Льовочкіна С.В.». Крім того, ми тепер точно знаємо номер кримінального «провадження» за фактом придбання Льовочкіним нерухомості за кордоном. НАБУ обіцяє, що наші документи будуть «використані під час проведення досудового розслідування» », – написав Рабинович.

 

Народний депутат також опублікував копію відповіді НАБУ на його запит. Зокрема, в документі сказано: «Інформуємо, що надані Вами документи долучені до матеріалів кримінального провадження № 42017000000001722 від 27.05.2017 за фактом можливого придбання народним депутатом України Льовочкіним С.В. у власність активів у значному розмірі, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368-2 КК України, і будуть використані під час досудового слідства».

Нагадаємо, 12 лютого під час прес-конференції Вадим Рабинович заявив, що французький суд задовольнив його вимогу і заарештував маєтку Сергія Льовочкіна в Ніцці на користь держави Україна. Як повідомив політик, перша вілла сім’ї Льовочкіних коштує 40 млн євро, а друга – близько 10 млн євро (близько 1,85 млрд грн). В ході прес-конференції лідер «За життя» звернувся до правоохоронних органів України, зокрема до НАБУ, з проханням посприяти йому в поверненні арештованого майна до бюджету України.

Незабаром прес-служба нардепа від «Опоблоку» спробувала спростувати цю інформацію. Однак копії документів, що підтверджують арешт нерухомого майна Льовочкіних у Франції, вже були в розпорядженні засобів масової інформації. Також Вадим Рабинович опублікував їх окремим постом на своїй сторінці в соцмережі. За словами політика, всі відповідні документи вже передані безпосередньо нардепу Льовочкіну.

Крім НАБУ, Вадим Рабинович звернувся в Службу безпеки України з проханням перевірити зв’язку «оппоблоківця» Льовочкіна з ФСБ.