Головна Політакценти Рабінович: Заборона на роботу з офшорами переможе корупцію в Україні за одну...

Рабінович: Заборона на роботу з офшорами переможе корупцію в Україні за одну хвилину

Щоб буквально за одну хвилину перемогти корупцію в Україні, потрібно оголосити повну заборону роботи державних органів і підприємств з офшорними компаніями.

Таку заяву зробив народний депутат, лідер партії «За життя» Вадим Рабинович в ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна».

«Економічна програма партії «За життя» передбачає повну заборону роботи з офшорами. Це дозволить буквально за одну хвилину перемогти в країні корупцію! Я давно робив таку пропозицію, законопроект подав до Верховної Ради, але його навіть не розглядають», – зазначив політик.

Він підкреслив, що зараз офшорні компанії беруть участь практично у всіх державних тендерах, і в основному виграють їх.

«Послухайте, адже це абсурд – тендер на ремонт доріг у Конотопі виграла кіпрська компанія. Поставка цукру, патоки, щебеню – Віргінські острови… Це смішно! Більш того, зараз часто можна почути, що всі поставки матеріалів і товарів для подібних робіт йдуть в Україну також через офшорні території», – обурився парламентарій.

На його думку, від заборони держорганам і держкомпаніям працювати через офшорні схеми постраждають максимум 300 осіб з верхівки влади. У той же час для країни в цілому такий крок став би справжнім святом.

«Всі знають, що саме чиновники збагачуються на тендерних схемах. Я розумію, що якщо відразу заборонити працювати з офшорами, то люди з Кабінету міністрів, Адміністрації президента і парламенту, може, 300 осіб в країні засмутяться. Але це буде їхня особиста печаль, а прості люди в Україні тільки зрадіють, в країні буде свято! Адже люди ж розуміють, що країну просто розкрадають через офшори. А закрийте їх – і що ці казнокради будуть робити? Хіба це складно? Ні, не складно! І це моментально переможе корупцію», – упевнений Вадим Рабинович.