Головна Політакценти Підприємство Івана Чайківського допомагає людям повернути їхні паї

Підприємство Івана Чайківського допомагає людям повернути їхні паї

Роками, на Зборівщині, люди не отримували доходів із власних паїв, бо протягом тривалого часу не можуть здавати їх в оренду, оскільки орна земля поросла лісом.

Тягнеться це з тих часів, коли на Тернопільщині не було кому обробляти ріллю. Відповідно дерева самосіялися там, де не було господаря.

Компанія «Агропродсервіс», засновником якої є Іван Чайківський, за свій кошт вирішила викорчувати дерева та дати можливість людям заробляти, віддаючи в оренду власні паї. Останні 45 гектарів підприємство «Агропродсервіс Вест» викорчовує в селі Манаїв, а підприємство «Агропродсервіс Ярчівці» – 16 гектарів в селі Білоголови, 4 гектари в селі Славна Зборівського району.

«Я, як економіст та бізнесмен розумію, що люди несли прямі збитки, а грошей щоби викорчувати самосіви власними силами, у них не було, – пояснює Іван Чайківський. – Тому, ми вирішили взяти на себе витрати пов’язанні з відновленням ріллі».

Загалом за період роботи на Зборівщині підприємство Чайківського викорчувало понад 500 гектарів орної землі, яка за документами є людськими паями.