Головна Політакценти Підприємець який наняв працівника без документів сплатить 96 тисяч штрафу

Підприємець який наняв працівника без документів сплатить 96 тисяч штрафу

Посадові особи Управління Держпраці у Тернопільській області винесли постанови про накладення фінансових санкцій у сумі 128 тисяч гривень за порушення законодавства про працю ФОП за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового законодавства та недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.

ФОП визначивши дії посадових осіб Управління як такі, що є неправомірними, звернувся з позовом до суду щодо порушення його прав та скасування накладених санкцій. Тернопільський окружний адміністративний суд визнав правомірними дії Управління Держпраці у Тернопільській області та відмовив ФОП у задоволенні позовних вимог щодо протиправних дій Управління Держпраці та скасування фінансових санкцій.

Відповідно до частини другої статті 265 КЗпП ФОПу доведеться сплатити за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору штраф у 30-тикратному розмірі мінімальної заробітної плати за одного працівника у сумі 96 тисяч гривень та за недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці у 10-тикратному розмірі мінімальної заробітної плати щодо одного працівника у сумі 32 тисячі гривень.