Головна Політакценти Проти парашутистів Барни виступають громади

Проти парашутистів Барни виступають громади

1318946116_9Вчора ми повідомляли, що  Петро Порошенко звільнив трьох голів РДА. Під кадрову чистку потрапила голова Теребовлянської РДА Галина Зелінська та керівник Збаразького району Юрій Горайський.

Громадські активісти обох районів стали на захист чиновників, яких голова облдержадміністрації Степан Барна вирішив замінити на своїх ставлеників, пише За Збручем

Делегація Збаразької Самооборони, серед яких був і батько Героя Небесної сотні Устима Голоднюка, кілька разів побувала на аудієнції у голови ОДА та намагалася переконати у ефективності діяльності Горайського на своїй посаді. Мовляв, він у непростий час ефективно налагодив роботу та активно допомагав волонтерському руху. Однак тим часом кандидат від Барни Анатолій Качка уже побував на співбесіді в Адміністрації Президента та отримав погодження Кабміну на призначення.

Схожа ситуація на Теребовлянщині, де Галина Зелінська також розгорнула активний волонтерський рух. Однак документи на призначення ще одного парашутиста з Тернополя, ставленика “Народного фронту” та нардепа Заставного Юрія Ништи також у Києві.

Цікаво, що претенденти на звільнення потрапили на посади за квотою партії Кличка, однак нардеп Побер публічно не висловився на захист своїх протеже. Злі язики розповідають, що у місцевому “УДАРі” вирішити злити цих, а також голову Підволочиської РДА, в обмін на інші призначення. Тому й захистити їх від звільнення прийшли до Барни місцеві майданівці, а не кличкісти.

Та протести принесли мало користі. Обох голів звільнено. Знайдено формальні причини. Зокрема, в ефірі телеканалу ТВ-4 голова ОДА заявив, що претенденти на звільнення не впоралися з мобілізацією, а на Теребовлянщині продовжують нелегально працювати десятки кар’єрів…