Головна Політакценти Прем’єр-міністр назвав громаду з Тернопільщини однією з кращих в країні

Прем’єр-міністр назвав громаду з Тернопільщини однією з кращих в країні

Йшлося про Байковецьку об’єднану територіальну громаду. За словами глави уряду, в цієї ОТГ  є чому повчитися. Адже пріоритетом в громаді є люди, науковий розвиток, покращення  інфраструктури тощо.

«Справжня космічна обсерваторія для сільських дітей – це фантастика. Станцію для досліджень відкрили у Байковецькій ОТГ на Тернопільщині. На це громада витратила 800 тисяч гривень. Тепер діти зможуть наживо побачити зірки і планети, які раніше знали лише з фотографій», — пише Володимир Гройсман.

Та це далеко не все, чим може похвалитися ОТГ, до складу якої увійшли відразу сім сіл. За два роки, відколи вона функціонує, її бюджет зріс з 38 млн грн і 80 млн грн. Це дало змогу значно покращити інфраструктуру в населених пунктах та життя їх мешканці загалом.

«Тут провели капітальний ремонт шкіл та садочків на суму 8 млн. грн., по всій громаді провели вуличне освітлення, відкрили поліцейську та пожежну станції, працює амбулаторія загальної практики та сімейної медицини тощо», — йдеться дописі прем’єра.

Джерело: Тернополяни