Головна Політакценти Представники Тернопільської «За життя» допомогли одному із районних садочків

Представники Тернопільської «За життя» допомогли одному із районних садочків

Очільник Тернопільського обласного осередку партії «За життя» Олександр Кравчук разом із своїм заступником Дмитром Волошином передали садочку в одному із районних центрів Тернопільщини 20 стільців.
Як ділиться Олександр Кравчук населений пункт та назву дошкільного закладу вони не називатимуть, оскільки потім через отриману допомогу можуть постраждати вчителі та вихователі. Їх залякуватимуть представники місцевого самоврядування та активісти.
– На разі виникла вкрай прикра ситуація, через яку ми не вказуватимемо де і якому закладу допоміг наш партійний осередок. Адже до нас за допомогою звертаються люди, в тому числі і освітяни, яким не допомагає жодна інша політична сила, мова навіть не йде про представників місцевої влади. Звісно ж, що ми відгукуємось. Однак замість того, щоб поставитись із розумінням керівники районів, чиновники та навіть активісти потім приходять та цькують, залякують людей через те, що ми їм допомагаємо. Люди просто шоковані тим, що відбувається. Адже влада на місцях не допомагає і навіть не зацікавлена в покращенні умов навчання для школярів та дошкільнят. Виходить, що керівництво саме нічого не робить і іншим не дає, – пояснює керівник Тернопільської «За життя».
Олександр Кравчук також розповів, що працівники садочку звертались за допомогою як до міської, так і до районної рад, однак, там було начхати на біди дошкільнят.
– Поки що ми подарували садочку половину меблів – 20 стільців. Іншу частину передамо згодом. Від вихователів ми дізналися, що старі стільці служили закладу близько 40 років. Така ж ситуація і з іншим умеблюванням садочку, яке дуже давно не оновлювалось. Меблі своє відслужили та на сьогодні є застарілими. Однак це – не найголовніша біда закладу. Особливо нас шокувала інша проблема. Виявляється до сьогодні в яслах цього дошкільного закладу немає жодного водовідведення. Вихователям та працівникам доводиться носити воду відрами. Шкода і освітян, і діток, яким доводиться проводити навчальний процес та навчатися у таких умовах. Ще жахливішим є хіба що байдужість місцевої влади, яка зобов’язана створювати усі умови для здобуття якісної дошкільної освіти дітьми, – обурюється Олександр Кравчук.
 
Також представники Тернопільської «За життя» завітали і до іншого садочку, який розташований в тому ж районі. За словами керівника обласної «За життя» ситуація у дошкільних навчальних закладах по Тернопільщині залишає бажати кращого.