Головна Політакценти Постанова ЦВК щодо проведення референдумів в ОТГ гальмує процес децентралізації –...

Постанова ЦВК щодо проведення референдумів в ОТГ гальмує процес децентралізації – Тарас Юрик

“Рішення Центральної виборчої комісії, яке унеможливлює проведення запланованих виборів у новостворених об’єднаних громадах у жовтні 2018 року, є неприпустимим. Це створює додаткові перешкоди на шляху процесу децентралізації. Тому необхідно переглянути його і знайти можливість провести заплановані вибори”, – на цьому наголошує голова Тернопільської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Тарас Юрик.

Нагадаємо, 9 серпня ЦВК прийняла постанову “Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя”, якою відмовилася призначити вибори в об’єднаних територіальних громадах до отримання роз’яснення щодо особливостей призначення таких виборів.

“Центральна виборча комісія на сьогоднішній день створила перешкоди щодо подальшого об’єднання територіальних громад. Пропонується, щоб спочатку проходили місцеві референдуми і їхні результати ставали обов’язковою підставою для створення ОТГ. Це рішення затягує процес реформування країни і створює бюрократичні перешкоди на шляху формування територіальних громад. Завдяки децентралізації громади самостійно визначаються, як їм розбудовувати свої території, адже бюджети сіл, селищ та міст істотно зросли. І що дуже важливо, люди самі ініціюють процес об’єднання, самостійно визначають, з якими населеними пунктами їм створювати ОТГ. Тому не припустимо іти проти волі людей. «Блок Петра Порошенка «Солідарність» є одним з ініціаторів реалізації реформи децентралізації і послідовно відстоює створення об’єднаних територіальних громад і надалі”, – зазначає Тарас Юрик.