Головна Політакценти Порядок. Відповідальність. Справедливість підтримує “газові вимоги” Сергія Надала до уряду

Порядок. Відповідальність. Справедливість підтримує “газові вимоги” Сергія Надала до уряду

Голова фракції партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість” Андрій Грицишин підтримав вимогу Сергія Надала до уряду переглянути тарифи на газ.

Джерело: Про Андрій Грицишни написав на своїй сторінці Facebook.

Дослівно. “На жаль, такою є наша реальність, коли “політикою нагорі” керує група олігархів, а не влада в інтересах народу. Як голова фракції партії “Порядок. Відповідальність. Справедливість” я на 100 % підтримую позицію міського голови Тернополя Сергія Надала.

Уряд має переглянути рішення про підвищення ціни на газ для населення. Сьогодні воно шкодить тисячам сімей, що і без того постраждали фінансово через пандемію коронавірусу”, – написав депутат міської ради.

Андрій Грицишин нагадав, що держава практично не надає допомоги містам у впровадженні енергоефективних технологій, як це є в Європі, а користується монопольним становищем на ринку енергоносіїв.

“Перед тим, як запроваджувати “монопольний ринок”з купки пов’язаних “продавців газу”, варто створити працюючі державні програми підтримки масового оновлення житлово-комунального господарства і житлового фонду, як це було у Європі. Сьогодні цим, на жаль, займається лише місцеве самоврядування. Тернопіль зумів на третину скоротити споживання газу комунальними підприємствами і активно проводить утеплення житлового фонду, щоб у будинках було тепло. Але кошти на це приходять переважно з міських програм. Від уряду ми маємо лише обіцянки і чергове зростання вартості енергоносіїв”, – зазначив депутат міської ради.