Головна Політакценти Порошенко лишився чи не єдиним, хто лобіює інтереси України у світі, –...

Порошенко лишився чи не єдиним, хто лобіює інтереси України у світі, – Голобуцький

Через велику кількість реваншистів всередині України, які мають проросійські настрої, Президенту України Петру Порошенку доводиться чи не єдиному обстоювати інтереси країни на зовнішній арені.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав блогер та політичний експерт Олексій Голобуцький.

“Чому ми не можемо сформувати єдиний імідж нашої держави у світі? Це тому, що наша зовнішня політика – байка про лебедя, рака і щуку. Бо в нас є одні політики, які лобіюють український та євроінтеграційний інтереси. А є інші, які наполегливо шкодять цьому та братаються з нашими ворогами”, – заявив експерт.

Він прокоментував також виступ Порошенка на нещодавньому засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН).

“У нормальних державах окрім президента багато політиків проводять внутрішню та зовнішню політику, очолюють цілі напрями роботи, опікуються розвитком окремих галузей. Водночас з боку України на міжнародній арені гарує здебільшого лише Петро Порошенко. Він за тиждень встиг привернути увагу світової спільноти до України і в Мюнхені, і у Нью-Йорку. І хто його публічно підтримав?” – зазначив блогер.

За його словами, досі значна частина нашого політикуму залишається українською лише номінально, а фактично намагаються звести нанівець потуги Президента на зовнішній та внутрішній арені, що є насправді великим тягарем і для держави, і для її очільника.

“Скільки в нас начебто українських політиків, які роблять усе задля того, аби в світі українська політика виглядала як фарс або “політична шизофренія”. В нас є ціла плеяда діячів, які щоденно показують світові, що з нами неможливо домовитись, і в нас відсутній політичний “каркас”, який веде державницьку лінію і з котрим можна співпрацювати. І Порошенко постійно змушений якимось чином нівелювати цей ефект, що йому, на мій погляд, непогано вдається. Попри шалений опір реваншистів ми все ж отримуємо від Заходу істотну допомогу. Якою б була ця допомога, якби всередині країни політики були відповідальними та одностайними!” – підсумував Олексій Голобуцький.