Головна Політакценти Позиціям Порошенка в рейтингах не зашкодить скандал навколо оборонпрому, – Голобуцький

Позиціям Порошенка в рейтингах не зашкодить скандал навколо оборонпрому, – Голобуцький

Ukrainian President Petro Poroshenko speaks during a news conference in Kiev, Ukraine, May 14, 2017. REUTERS/Valentyn Ogirenko

Штучний скандал навколо буцімто корупційних схем в “Укроборонпромі” не зашкодить рейтингам Петра Порошенка під час виборів президента України. Таку думку висловив блогер та політичний експерт Олексій Голобуцький.

“Виглядає дійсно так, ніби Бігусу і Ко головне – прибрати Порошенка, а що вже там буде з Гладковським і рештою – непринципово. А ініціативу президента щодо розгляду на РНБО зміни принципів функціонування “Укроборонпрому” в бік більшої прозорості і контрольованості взагалі було сприйнято вороже. Хоча більшість адептів скандалу воліли просто не помітити цієї ініціативи – їм це дійсно не цікаво”, – підкреслив Голобуцький.

Блогер зазначив, що ситуація нагадує події початку 20-го сторіччя, коли Україна була окупована РФ через активну боротьбу українців зі своїми ж лідерами.

“Хоча конкретно в цій ситуації ініціатори скандалу якщо й домоглись мети, то мінімальної: на рейтингах Порошенка скандал з “Укроборонпромом” якщо й позначиться, то мінімально. Ті виборці, що визначились з підтримкою чинногопрезидента, навряд змінять свою думку через настільки суперечливий скандал. Надто очевидна та суперечливість”, – наголосив експерт.

Він додав, що чинний президент України отримав підтримку виборців за реальні вчинки.

“Порошенка вони підтримують з інших, цілком раціональних причин: за реальні досягнення (як безвіз, автокефалія церкви, домовленості з союзниками про збройну і дипломатичну допомогу, створення боєздатної армії, впевнені протистояння зазіханням Кремля), через конкретні побоювання і очікування щодо майбутнього (готовність інших кандидатів здати інтереси України заради “миру” з агресором, домовленості з міжнародними партнерами щодо масштабних інфраструктурних проектів, домовленість з НАТО щодо цілком реального членства тощо). І такий явно штучний скандал цього не змінить”, – підбив підсумок Олексій Голобуцький.