Головна Політакценти Пастух саботує відкритість тернопільського бюджету бо розраховує на “свого” мера?

Пастух саботує відкритість тернопільського бюджету бо розраховує на “свого” мера?

hqdefaultТернопільські нардепи  Барна О.С., Заставний Р. Й., Люшняк М. В., Соляр В. М., Головко М. Й., Чижмарь Ю.В. підтримали два важливі законопроекти: “Про доступ до інформації про бюджетні показники” та “Про доступ до публічної інформації”.
А от Барна С.С. та Юрик Т. З. прогуляли засіданння. Побер І. М. та Пастух Т.Т. виявилися противниками відкритості розпорядників бюджетних коштів.
Вся фракція «Самопомочі» представником, якої є мажоритарник із Тернополя Пастух Т. Т. проігнорувала голосування за ці Законопроекти. Схоже готуються до того, що принаймі на Західній Україні її представники посядуть ключові посади у органах місцевого самоврядування, і відкритість їм буде лише заважати.
Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України проголосувала у першому читанні Закон «Про внесення змін до статті 28 Бюджетного кодексу України щодо доступу до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних». Предбачається, що головні розпорядники коштів, зокрема, Державну казначейську службу, органи місцевого самоврядування оприлюднювати у формі відкритих даних згідно із Законом “Про доступ до публічної інформації” бюджетні запити, квартальну та річну звітність про виконання державного бюджету, паспорти бюджетних програм та зміни до них, звіти про виконання паспортів бюджетних програм, рішення про місцеві бюджети, інформацію про виконання державного бюджету та місцевих бюджетів (крім бюджетів сіл і селищ). При цьому законопроектом пропонується встановити строки оприлюднення вищезазначеної інформації.