Головна Політакценти Організатор “атошних” футбольних акцій Руденко виявився лже-волонтером, – ЗМІ

Організатор “атошних” футбольних акцій Руденко виявився лже-волонтером, – ЗМІ

Керівника “Федерація футболу учасників АТО” Руслана Руденка викрили в роботі на Ігоря і Григорія Суркісів. Про це повідомляє “Голос.ua”.

За даними видання, Руденко багато років наживається на темі війни на Донбасі, а зараз використовує футбольні акції для учасників АТО в інтересах власників “Динамо”.

Повідомляється, що в 2014 році він очолював благодійний фонд “Розвиток Оболоні”, який збирав кошти для учасників АТО, але тільки невелика їх частина доходила до передової. Замість цього, Руденко використовував пожертви для своєї передвиборної кампанії на позачергових парламентських виборах.

“Під час виборів він вирішив повторно монетизувати свою “благодійну” діяльність і розклеїв по Оболоні рекламні плакати, в яких нібито “особовий склад 12-го батальйону м.Києва”просив жителів Оболоні підтримати на виборах Руслана Руденко. Цинічний обман помітили волонтери, які насправді допомагали бійцям 12-го батальйону. Спекуляціями Руденка на темі АТО в своїх агітматеріалах зайнялися громадські спостерігачі “Опори”. Вони зв’язалися з бійцями батальйону, які заявили, що “це чистий фарс і популізм”, а Руденко – лже-волонтер, якого в 12-му батальйоні ніколи не бачили “, – йдеться в статті.

Повідомляється, що це був не перший шахрайський досвід Руслана Руденка. Раніше він займався продажем автомобілів в кредит, обманом примушуючи клієнтів платити йому багатотисячні комісійні.

“Створена ним компанія “автобізнес Україна” допомагала українцям “з порожнім гаманцем” купувати автомобілі без зайвого клопоту. Схема була такою: фірма Руденка допомагала оформити в банку кредит, який покривав всі податки, страховку і оформлення в ДАІ. В цей же договір включалися комісійні для посередника, які становили близько $ 10 тис. “- пише “Голос.ua”.

В наслідок, клієнтам Руденка доводилося або виплачувати ці кошти, або віддавати нові автомобілі аферистові.

Видання відзначає, що зараз Руслан Руденко називає себе директором громадської організації “Всеукраїнське об’єднання учасників АТО “Українці разом”, хоча юридично її керівником значиться інша людина. Під приводом турботи про ветеранів, Руденко влаштовує футбольні турніри, вимагаючи гроші у футбольних клубів.

“Шантажуючи обласні футбольні федерації патріотизмом, Руденко змушує їх за свій рахунок організовувати турніри під егідою “Федерація футболу учасників АТО”. А також збирає гроші з клубів вищого дивізіону за участь в придуманих їм акціях”, – повідомляє видання.

Зараз Руслан Руденко тісно співпрацює з київським “Динамо” і підконтрольною Ігорю і Григорію Суркісам Федерацією футболу Києва.

“Це не благодійність з боку київського клубу, а ділова угода. За публічними ініціативами Руслана Руденка стоїть президент столичної Федерації футболу Ігор Кочетов. А сценарії для ветеранської футбольної організації пише одіозний Сергій Васильєв – екс-політтехнолог Віктора Медведчука і творець перших “темників” в українських ЗМІ. У результаті Суркіси отримують потужний інструмент боротьби з опонентами і право вирішувати, хто є справжнім патріотом “, – резюмує “Голос.ua”.