Головна Політакценти Олександр Шевченко здобув перемогу на президентських праймеріз на Тернопільщині

Олександр Шевченко здобув перемогу на президентських праймеріз на Тернопільщині

Народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко переміг на президентських праймеріз політсили у Тернопільській області. За претендента проголосували 73 делегати конференції Тернопільської обласної організації УКРОПу. Учасниці праймеріз Ірина Головатенко та Оксана Тунік-Фриз посіли друге і третє місця відповідно.

На переконання Олександра Шевченка, головне покликання Президента – забезпечення прав і свобод громадян. Серед них, окрім іншого, і право на гідне життя: «Що повинен робити Президент? Він має забезпечити права і свободи наших громадян. Я думаю, що кожен громадянин має право жити заможно у нашій країні. Коли громадянин має право отримати соціальний захист у вигляді високих пенсій, доступної медицини, абсолютно безкоштовної освіти».

При цьому він додав, що «Українське об’єднання патріотів» на власному прикладі показує, як повинен будуватися український політикум та у який спосіб люди мають обирати того, хто змінить Україну.

Водночас голова партії, народний депутат Тарас Батенко зазначив, що наразі УКРОП – єдина політична сила в Україні, яка наважилася провести чесну і відкриту процедуру президентських праймеріз. Таким чином «Українське об’єднання патріотів» хоче продемонструвати альтернативу злочинній корумпованій владі, яка 27 років обкрадає українців.

Саме тому чинне керівництво держави намагається у будь-який спосіб перешкодити відкритому спілкуванню укропівців з людьми. Влада вдається до провокацій і переслідувань, а напередодні старту фінальної частини праймеріз навіть влаштувала обшуки на пов’язаних з Олександром Шевченком підприємствах.

«Нам не закриють рота. Ми хочемо консолідувати український народ, а не розділити його. Ми хочемо підняти економіку, а не загубити її. Ми хочемо подолати корупцію та не дати корупціонерам тишком-нишком перемогти на виборах», – наголосив голова УКРОПу Тарас Батенко.

Тим часом культовий український письменник, укропівець Василь Шкляр припустив, що прийдешні вибори Президента стануть чи не найскладнішими за всю історію незалежної України.

«Для укропівців це – не боротьба за президентське крісло. Для нас це – насамперед боротьба за перемогу над комуно-фашистською Московією. Для нас це – боротьба з нашим внутрішнім ворогом. Для нас – це битва за звільнення наших полонених добровольців, які караються у тюрмах сьогоднішнього режиму», – заявив Василь Шкляр.

Нагадаємо, що 28 вересня Олександра Шевченка підтримали на Волині, а 29 вересня – на Рівненщині.

Як відомо, 28 вересня у Луцьку стартувала фінальна частина президентських праймеріз УКРОПу. До 18 листопада учасники перегонів відвідають усі області Україні, кожна з яких обере свого фаворита шляхом відкритого голосування. Остаточні результати праймеріз стануть відомі на великому з’їзді УКРОПу, який відбудеться у Києві 5 грудня.