Головна Політакценти «Необхідно провести ревізію діяльності міської влади» – Олексій Станько

«Необхідно провести ревізію діяльності міської влади» – Олексій Станько

Голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух «Хвиля» Олексій Станько висуватиме свою кандидатуру на посаду міського голови на місцевих виборах. Про це він публічно завив 20 липня під стінами Тернопільської міської ради.

«Уже декілька тижнів ми підбираємо команду «Хвилі», яка піде на вибори спільно з іншими громадськими організаціями та партіями в блоці. Тому що протистояти такій політичній «машині», яка осіла у Тернопільській міській раді самостійно неможливо. Ми збираємо команду, яка буде протистояти незаконним будівництвам, забудові зелених зон. Наша команда останні сім років розслідує справи корупційного характеру, як органів місцевого самоврядування, так і різних державних інституцій. Думаю ми принесемо користь місту.».

«Громадянський рух «Хвиля» готувався до виборів у Верховну раду України. Та після проведення соціологічних досліджень у партії зрозуміли, що не потраплять туди. Ресурс, який був залучений до підготовки виборів залишився і його використовують зараз, а фінансову підтримку партії, як зазначив Олексій Станько, надають місцеві підприємці. Розраховує громадський діяч і на підтримку опозиційних партій. З деякими ще тривають перемовини, а деякі вже погодилися йти на місцеві вибори спільним блоком.

«Дуже важливо щоб об’єдналися ті, хто має нульову толерантність до корупції, нетерпимість до несправедливості, а також, хто готовий ставати з нами пліч-о-пліч для боротьби з місцевими корупціонерами, – каже Наталія Станько, прес-секретар «Громадянського руху «Хвиля». – Ми дуже добре розуміємо, що поодинці не можемо боротися з цією гієною. Важливо зараз об’єднатися. Ми набираємо команду професіоналів, сильних, незаангажованих людей, які поділяють наші принципи і цінності. Закликаємо всіх ставати в наші ряди. Також вислухаємо пропозиції кожного, хто має шляхи вирішення основних проблем міста. Важливо, щоб ті, хто стане поряд з нами мали певний досвід боротьби із беззаконням в місті, мали бачення вирішення проблем Тернополя.».

Найперше, що зробить Олексій Станько, якщо стане міським головою – проведе ревізію місцевої влади за останні три каденції.

«Відповідальність за незаконну забудову міста, скверів, парків, за надання дозволів на розміщення гаражів на зелених зонах є колективною, – каже він. – Це не тільки винен міський голова, а й депутати, керівники управління архітектури, земельного відділу. Не буде такого, що зайшла нова влада і всі все забули. Так відбувалося багато років, ми ж зробимо ревізію і люди, які діяли протизаконно будуть притягнуті до відповідальності.».