Головна Політакценти Незважаючи на перемир’я наші військові мають право стріляти у відповідь

Незважаючи на перемир’я наші військові мають право стріляти у відповідь

aa19b6bcd3ed958f6a0ff3be68f8fb63Говорити сьогодні про зрив домовленостей на перемовинах у Мінську ще зарано. Так само як зараз важко прогнозувати долю сьогоднішнього перемир’я. Зменшення активності бойовиків фіксуються по всіх напрямках, крім Дебальцевого, про це повідомляє народний депутат України Олег Барна (фракція «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА»)

  • 70% всіх порушень перемир’я фіксуються у районі Дебальцево. Президент попереджав, що це буде найбільш проблемним місцем на фронті. Підкреслюю, що Жодних домовленостей про те, що Дебальцево має належати ДНР не було ні в Мінських угодах 19 вересня, ні в документах останньої зустрічі у нормандському форматі. Дебальцевський виступ перерізає найкоротшу дорогу між Луганськом та Донецьком і створює загрозу роз’єднання самопроголошених республік. Для нас воно має важливе стратегічне значення, адже це крупний стратегічний вузол, – пояснює Олег Барна.

Ще перед Мінськом Президент попередив, що в разі продовження наступу бойовиків може бути оголошений воєнний стан по всій країні. Однак, варто прийняти до уваги, закон про воєнний стан застарілий і потребує оновлення.

  • Діючий тепер закон надає право військовим реквізувати особистий приватний автотранспорт у громадян, обмежувати свободу слова, або заборонити пересування військовозобов’язаних без дозволу військкомату не лише за кордон, але навіть у сусіднє місто або район. Думаю, такі дії спричинять низку незручностей для громадян, тож деякі пункти варто ретельно переглянути, – підкреслює нардеп.

Незважаючи на перемир’я наші військові мають право стріляти у відповідь. На цьому наголосив Президент віддаючи наказ про припинення вогню в неділю.