Головна Політакценти На Тернопільщині перебуває Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі

На Тернопільщині перебуває Повноважний Посол Японії в Україні пан Шігекі Сумі

Причиною візиту високоповажного гостя стала урочиста подія передачі каталогу обладнання, закупленого в межах Проекту модернізації медичного обладнання у Кременецькій районній клінічній лікарні, представникам закладу та місцевої громади.

У співпраці з Тернопільською організацією Товариства Червоного Хреста України упродовж квітня –липня 2017 року за кошти уряду Японії закуплено обладнання для проведення клінічних досліджень, а саме: ультразвукова діагностична система, гематологічний аналізатор, апарат для інвазивної та неінвазивної вентиляції легенів.

Завдяки закупленому в рамках програми Кусаноне УЗД апарату Hitachi АlokaF31, що працює в приймально-діагностичному відділенні невідкладної допомоги лікарні, від 10 липня 2017 року проведено 7 820 обстежень. Це дозволило виявити випадки передракових станів щитоподібної залози – 7, молочної – 5, фіброміом матки – 11, передміхурової залози – 17 випадків. Перевагами застосування сучасного УЗД – апарату Японського виробництва є простота в експлуатації. Пацієнти отримують швидкий результат, який може бути записаний на цифрові носії .

Також у клініко-діагностичній лабораторії лікарні від травня 2017 року до червня 2018 року проведено 14 652 досліджень крові за 18 параметрам на закупленому в рамках програми Кусаноне автоматичному гематологічному аналізаторі ABX Micros ES60.

Апарат для інвазивної та неінвазивної вентиляції легенів «Ventilogic LC» за час роботи в анестезіологічному відділення став надійний та незамінний помічник, його широко використовується у роботі відділення. Зокрема, було проведено штучну вентиляцію легень – 80 пацієнтам у післяопераційний період, а також при транспортуванні 22 хворих в обласні лікувальні заклади.

– Важливо, що це не просто цифри. За ними – здоров’я та життя наших краян. Дякую за це вам, пане Посол, а у вашій особі уряду Японії за відчутну поміч нашому краю, адже Японія надала фінансову допомогу у розмірі майже 79 тисяч доларів США (78 985 дол. США) для Проекту модернізації медичного обладнання у Кременецькій районній клінічній лікарні. Це дуже важливо для наших краян, адже сприяння у сфері охорони здоров’я – закупівля медичного обладнання для лікарень – це врятоване здоров’я, а часто і життя– зауважив голова обласної ради Віктор Овчарук.