Головна Політакценти На Тернопільщині нарешті вирішать проблему стихійних сміттєзвалищ

На Тернопільщині нарешті вирішать проблему стихійних сміттєзвалищ

dsc_6587Вже не перший рік гостро стоїть питання сміттєзвалищ в Тернопільській області. Нагадаємо, що станом на сьогоднішній день, в краї налічується понад 500 несанкціонованих сміттєзвалищ.

Народний депутат України Степан Барна, як член Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та наслідків катастрофи ЧАЕС ініціював зустріч з в.о. голови Тернопільської ОДА Іваном Крисаком та директором держпідприємства «Укрекоресурси» Віталієм Олексієнком.

  • Результатом цієї зустрічі став підписаний Меморандум про співпрацю між Тернопільською облдержадміністрацією та підприємством «Укрекоресурси». Що це нам дає? В першу чергу – підприємство відтепер може встановити сміттєсортувальну лінію, наразі залишається питання з визначенням місця. Як однин з варіантів розглядаємо Малашівське сміттєзвалище, – пояснює Степан Барна.

Ця сміттєсортувальна лінія дозволить відділяти шкідливі матеріали, такі як полімери, а також розділяти папір, метал, внаслідок чого вдасться зменшити об’єм сміття наполовину.