Головна Політакценти На Тернопільщині бунт проти медичної реформи чи проти невідомості?

На Тернопільщині бунт проти медичної реформи чи проти невідомості?

У Зборові люди прийшли протестувати проти закриття районної лікарні. Вони спантеличені реформуванням медицини  і створенням госпітальних округів на Тернопільщині.

“- Ніхто не буде закривати Зборівську центральну районну лікарню, ми ніколи цього не допустимо! Враховуючи, що дана юридична особа, тобто лікарня, повністю належить Зборівській громаді, то ні одна сесія, ні один депутат, який поважає себе, не проголосує за закриття, реорганізацію чи ліквідацію Зборівської ЦРЛ. Я гарантую це!” – першочергово наголошує голова Зборівської адміністрації.

Питання  непокоїть  місто й район вже близько тижня, непокоїть настільки, що люди вийшли на страйк. Близько 50 людей зібрались під стінами Зборівської влади ( районної ради та адміністрації), з єдиною вимогою : не закривати Зборівську лікарню.

Слід зазначити, що районна газета та ЗМІ, соціальні мережі, вже публікували це питання, однак, на громаду це не подіяло.
Нагадую, що згідно реформи створено госпітальні округи, Зборівський район належить до Бережанського, що зовсім не означає лікування в Бережанах (!).

“-Що стосується госпітальної ради, в Тернополі Зборівський район матиме 1 представника з 20, відповідно наша участь там буде мінімальна. В Бережанському окрузі з нашої сторони буде 4 представники госпітальної ради (3 від Зборівського району, 1 – від Озернянської ОТГ) з 17 можливих.” – коментує ситуацію влада.

Джерело:  ЗБОРІВСЬКІ ВІСТІ