Головна Політакценти На проспекті Злуки встановили вуличні тренажери

На проспекті Злуки встановили вуличні тренажери

У Тернополі, на проспекті Злуки, 11 встановили вуличні тренажери. Ідея облаштувати такий спортмайданчик була подана місцевими мешканцями. Проект переміг у рамках «Громадського бюджету 2017». Нагадаємо, громадський бюджет– це частина бюджету міста Тернополя, з якого здійснюється фінансування, визначених безпосередньо тернополянами заходів. Урочисте відкриття вуличних тренажерів відбулося 19 квітня.

«Близько 100 дітей та 30 дорослих взяли участь у спортивних естафетах, іграх та забавах. Були проведені також майстер-класи, показали, як правильно виконувати вправи на вуличних тренажерах. Дуже добре, що такі проекти втілюються у місті. Адже чим більше спортивних майданчиків буде, тим здоровішими будуть люди», – каже директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович.

Долучився до урочистого відкриття депутат округу № 35 Віктор Шумада.

«Це зона спортивного відпочинку і сімейного дозвілля. Тут займаються спортом люди різного віку. В рамках проекту було встановлено близько десяти вуличних тренажерів, вони розраховані на всі групи м’язів.Під час урочистого відкриття об’єкта учасникам змагань передали спортивний інвентар і солодкі подарунки», – розповідаєдепутат округу № 35 Віктор Шумада.

На вуличних тренажерах щовечора проводить невеликі вправи-руханкижителька проспекту Злуки,кандидат у майстри спорту України зі спортивної гімнастики Марія Сасанчин.

– Проводимо тренування на всі групи м’язів. Приходять діти, а також жінки різного віку. Я слідкую, щоб вони правильно виконували вправи. Вуличні тренажери дуже потрібно для здоров’я, це може замінити спортзал, – каже Марія Сасанчин.

Вуличні тренажери встановили біля стадіону «Текстерно», де незабаром планують реалізувати масштабнийспортивний проект.

«Як відомо, стадіон «Текстерно» повернуто у комунальну власність міста. На цій території заплановано будівництво мультиспортивного комплексуна 3 тисячі глядацьких місць. Переконаний, що незабаром у мікрорайоні будемо мати потужний центр для занять спортом», – наголошує Віктор Шумада.