Головна Політакценти На запрошення Михайла Головка на Збаражчину приїде митрополит Епіфаній

На запрошення Михайла Головка на Збаражчину приїде митрополит Епіфаній

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Епіфаній відвідає Збаражчину на запрошення народного депутата від ВО «Свобода» Михайла Головка.
З нагоди 75-ої річниці вшанування воїнів УПА митрополит відслужить панахиду в урочищі Зімно, неподалік села Бодаки Збаразького району. Розпочнуть молитву 29 червня о 10 годині.
Саме там, у криївці між селами Лози і Котюжини Збаразького району, 1944 року полягли майже пів сотні українських повстанців під час несподіваної засідки ворога.
За словами народного депутата Михайла Головка, подвиг повстанців став надзвичайно вагомим в історії визвольної боротьби нашої держави.
– Ми вшановуємо пам’ять воїнів УПА на місці їхньої загибелі, бо ця земля просякнута кров’ю наших повстанців. Ще тоді вони показали, що українська нація не терпітиме жодного окупанта і не дасть кинути себе під ноги. Завдяки їхньому подвигу сьогодні ми маємо можливість жити на своїй, святій українській землі. Хоч більшість імен цих вояків УПА нам невідомі, та їхній подвиг, жертовність й любов до рідної землі назавжди закарбуються в пам’яті, – зазначив Михайло Головко.
 
Нагадаємо, минулоріч в урочищі Зімно за підтримки Михайла Головка спорудили каплицю та відновили символічну братську могилу.