Головна Політакценти Народний депутат з Тернополя вражений ситуацією навколо україно-польського кордону

Народний депутат з Тернополя вражений ситуацією навколо україно-польського кордону

Народний депутат Роман Заставний побував на україно-польському кордоні. Там він перевірив роботу українських митників. Оцінював працю прикордонників обранець разом з колегами, які також ввійшли в робочу групу Комітету з питань податкової і митної політики. Ця група з’ясовуватиме, які проблеми є сьогодні на українському кордоні. За результатами першого виїзного засідання депутати оглянули 6 пунктів пропуску. Їх народні обранці виявили досить занедбаними, з явними ознаками того, що кошти в них не вкладають. А от польські пункти пропуску, як переконалися депутати, більш цікаві та модернізовані.
«Ми були прикро вражені абсолютним бездоріжжям до українських кордонів. Тим паче що частину грошей зі свого заробітку митниця направляє на розбудову доріг», – наголошує Роман Заставний. «Внаслідок такого бездоріжжя підприємці, які їдуть з Європи і перетинають український кордон, не просунуться далі. І це не принесе інвестицій в нашу державу».
Пропозиції, які робоча група напрацювала за підсумками перевірки, винесуть на розгляд Кабміну та решти народних депутатів. Водночас члени робочої групи з приємністю відзначили, що виконання професійних обов’язків українськими митниками люди оцінюють вище, ніж їх польськими колегами. Це тішить, адже часто доводиться чути нарікання на поведінку працівників митниці.